Türkiye'de Bisiklet Kullanımı Oranı

Türkiye'de Bisiklet Kullanımı Oranı

Bisan Genel Müdürü Abidin Dursun Kaleli, Türkiye’de bisiklet kullanım oranının Avrupa ve Amerika’ya oranla düşük olduğunu belirterek yerel ve merkezi yönetimlerin bu konuda alt yapı desteğini sağlaması gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin en köklü bisiklet ve mopet üreticilerinden Bisan, 81. İzmir Enternasyonal Fuarı’ndaki standıyla bisiklet ve motosiklet kullanıcılarına çeşitli ürün yelpazesi sunarak ağırlıyor.

Bisiklet kullanımının sağlıklı yaşam sürdürmede en önemli faktörler arasında yer aldığını ifade eden Bisan Genel Müdürü Abidin Kaleli, sektör temsilciler olarak hizmette sıkıntı yaşamadıklarını ancak Türkiye’nin henüz yaygınlaşmış bisiklet kullanım seviyesine erişemediğini dile getirdi.

Bisiklet ve motosikletin Türkiye’de ulaşım aracı olarak kullanılmasının yanı sıra, özellikle bisikletin biraz daha motosiklete oranla spor özelliği olan, spor amaçlı kullanılan bir nostaljik bir araç olduğunu anlatan Kaleli; şöyle konuştu: "Ancak, bisiklet alt yapısı bugün Türkiye’de motosiklet kadar yok. Bunun için yerel ve merkezi yönetimlerin bu konuda destek vermesi gerekiyor. Avrupa özellikle obeziteye karşı, hava kirliliğini önlemede bisiklet kullanımını destekliyor. Hatta birçok ülke bisiklet faturanızın yüzde 40-60 oranını kullanıcılara iade ediyor. Bunun yanı sıra yerel hizmetler veren kurumlar bisiklet alt yapısını oluşturmuş. Ancak, Türkiye’de bu seviyeye gelemedik. Türkiye’de bisiklete binmenin azlığının altında birazda kültürel ve sosyal sebepler aramak gerekiyor. Yoksa biz, Avrupa, Afrika, Amerika ve Uzak Doğu’ya bisiklet satıyoruz. Bisiklet sektörü olarak bizim hizmet anlamında sıkıntımız yok ancak bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması lazım”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile