Türkiye'de Egitim Alan Yabanci Ögrenciler, Bozkurt'ta Yaralarin Sarilmasina Destek Veriyor

Filipinler'den gelen Bahabiden Amilil: 'Bozkurt'a yardim etmek için geldik. Sel felaketini duydugumuz zaman üzüldük. 'Ben de orada olmam lazim' dedim' Somalili Abdirizak Mohamud Ahmed: 'Çok aci tabloyla karsilastik. Bizi çok etkiledi. Müslüman kardeslerimizin böyle olmasi çok etkileyici bir sey. Allah'a dua ediyoruz, bir daha böyle bir sey olmamasi için'

MUHAMMED KAYGIN-RECEP BILEK - Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yasanan sel felaketi sonrasi yaralarin sarilmasina, Türkiye'de egitim alan yabanci ögrenciler de destek veriyor.

IHH Insani Yardim Vakfi Genç IHH Birimi koordinesinde aralarinda Filipinler, Somali ve Endonezya'dan gelerek Türkiye'de lisans ve yüksek lisans egitimi alan ögrenciler, yardim çagirisi sonucu gönüllü olarak Bozkurt'ta geldi.

AFAD koordinesindeki temizlik ve arama kurtarma çalismalarina katilan ögrenciler, apartmanlarin giris katlarindaki balçiklari temizliyor, yardim çalismalari yürütüyor.

Ekip sorumlusu Ismail Ekener, AA muhabirine, afet nedeniyle vatandaslara geçmis olsun dileklerini ilettiklerini söyledi.

Genç IHH olarak birimlerine afet bölgesinde çalismak için çagrida bulunduklarini, bu çagriya uluslararasi ögrencilerin yogun talep gösterdigini belirten Ekener, "Buraya 12 kisilik uluslararasi ögrenci toplulugu geldi. Burada AFAD koordinesinde temizlik çalismalarina yardim ediyorlar. Aramizda Filipinler, Endonezya ve Somali'den ve Türk ögrenci arkadaslarimiz var. Burada destek ve temizlik çalismalari yapiyorlar." dedi.

Ögrencilerle genelde binalarin ilk katlarindaki balçiklari temizlemeye çalistiklarini anlatan Ekener, "Çünkü binalarin çoguna giris yapilamiyor. Binalardan girmek zemin katlardan mümkün degil. Bu arkadaslar çamur kurumadan bunu bir sekilde tahliye etmeye çalisiyor. Bunu da kazma kürekle yapiyorlar." diye konustu.

Filipinler'den gelen Bahabiden Amilil de Türkiye'de lisans egitimi aldigini söyledi.

Türkiye'de 5 yildir bulundugunu dile getiren Amilil, "Bozkurt'ta yardim etmek için geldik. Sel felaketini duydugumuz zaman üzüldük. 'Ben de orada olmam lazim' dedim. Onun için buraya geldik." ifadelerini kullandi.

Bozkurt'ta temizlik çalismalari yaptiklarini dile getiren Amilil, ellerinden geldigince yaralari sarmaya çalisacaklarini kaydetti.

Somalili Abdirizak Mohamud Ahmed de yaklasik 3 yildir Türkiye'de oldugunu, Bozkurt'taki sel felaketini duyduktan sonra buraya gelmek istedigin vurguladi.

Ellerinden geldigince yardim etmeye çalistiklarini aktaran Ahmed, "Çok aci tabloyla karsilastik. Bizi çok etkiledi. Müslüman kardeslerimizin böyle olmasi çok etkileyici bir sey. Allah'a dua ediyoruz, bir daha böyle bir sey olmamasi için. Burada temizlik yapiyoruz. Yardim ediyoruz. Bozkurt'u eski günlerine döndürmek için buradayiz." dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile