"Türkiye'de eğitimin ideolojik temele oturtulması, gelişmeyi engelliyor"

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ziya Selçuk, Türkiye'de eğitimin devletin siyasi ve ideolojik bekasını sağlamayı yönelik olarak kullanıldığı

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ziya Selçuk, Türkiye'de eğitimin devletin siyasi ve ideolojik bekasını sağlamayı yönelik olarak kullanıldığını söyledi. Türkiye'de eğitimin ideolojik temele oturtulduğunu aktaran Prof. Dr. Selçuk, bu durumun eğitimin kendi kendine gelişmesini sağlamasını önlediğini belirtti.

Ordu'da '21. Yüzyılda Türkiye'de ve Dünyada Eğitim' konulu konferans verdi. Atatürk Kültür Merkezi'ndeki (AKM) konferansa okul müdürleri katıldı. AKM'deki konferans öncesi Ordu Bilim ve Sanat Merkezi'nin uluslararası yarışmalarda başarılı olan öğretmen öğrencilerine ödüller verildi.

Prof. Dr. Ziya Selçuk, Türkiye'de eğitimin devletin siyasi ve ideolojik bekasını sağlamayı yönelik olarak kullanıldığını söyledi. Türkiye'de eğitimin ideolojik temele oturtulduğunu aktaran Prof. Dr. Selçuk, bu durumun eğitimin kendi kendine gelişmesini sağlamasını önlediğini belirtti. Başarılı bir eğitim sisteminin arkasında toplumsal mutabakat olması gerektiğini dile getiren Prof. Dr. Selçuk, "Bundan 50 yıl önce okulda öğrenilenlerin yüzde 75'i hayatta kullanılabiliyordu. Bugün ise okulda verilen bilgilerin yüzde 2'si bile hayatta kullanılmıyor. Bu üzerinde durulması gereken konulardan biridir." dedi.

Amerika tarafından dünyanın 21 ülkesinde yapılan bir araştırmanın ilginç sonuçlar da erdiğini aktaran Prof. Dr. Selçuk, "Bu araştırmaya göre öğretmenlerin maaşı artmış ama öğrenci başarısında bir değişme olmamış. Yine bu araştırmaya göre bir sınıftaki öğrenci sayası 24'ün altına düşürülmesinin öğrenci başarısını artırmadığı görülmüş. Bir sınıfta kullanılan eğitim teknolojilerinin artmasının öğrencilerin başarısını artırmadığı aksine düşürdüğü görülmüş." diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile