Türkiye’de İlk Kez Sanayi Esnafına Yönelik Sosyal Tesis Yapılacak

Türkiye’de İlk Kez Sanayi Esnafına Yönelik Sosyal Tesis Yapılacak

Sosyal ihtiyaçlarının yeterince karşılanmadığını düşünen sanayi esnafı çareyi sosyal tesis yapmakta buldu.

Antalya Akdeniz Küçük Organize Sanayi esnafı, sosyal ihtiyaçlarının karşılanması için elele verdi. Esnaf, 4 bin metrekarelik kapalı alanda sanayideki yorgunluğunu atacak.

Türkiye’nin 4’üncü büyük sanayi sitesi olan Akdeniz Sanayi Sitesi, esnafın sosyal ihtiyaçlarını karşılamak için yeni bir proje gerçekleştirdi. Sosyal ihtiyaçları karşılamak adına sanayi içerisine 4 bin metrekarelik alana yapılacak alan 2,5 milyon TL’ye mal olacak. Esnafın faydalanacağı tesisin içerisinde, iki adet futbol sahası, kapalı yüzme havuzu, hamam, sauna ve kafeteryalar yer alacak.

Akdeniz Sanayi Sitesi’nin içerisinde 3 bin esnafın ve 15 bine yakın çalışan olduğunu söyleyen Akdeniz Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Öztürk, sanayi esnafı için yapacakları tesisin Türkiye’de bir ilk olduğunu, bu projenin 2012 mart ayında tamamlanacağını kaydetti. Türkiye’nin hiçbir organize sanayisi içerisinde esnafın sosyal aktivitelerini gerçekleştireceği sosyal tesisin bulunmadığını aktaran Mehmet Öztürk, “Yakınımızdaki sanayi siteleri ile birlikte toplam 20 bine yakın çalışanımız var. Bunun dışında sanayi içerisinde de 350’ye yakın kadın çalışıyor. Sanayi esnafının yanı sıra bu bayanlar da burada vakit geçirebilecek. Çünkü olanların gideceği yer kısıtlı olduğu için bu tesislerden çalışan bayanlarımız da faydalanacak. İş stresini bir nebze olsun bu tesisle azaltmak istiyoruz.” diye konuştu.

Antalya Akdeniz Küçük Organize Sanayi Sitesi içerisinde öğle yemeği arasında çalışanların dinleneceği, yemek yiyebileceği yer olmadığını ifade eden Öztürk, yapılacak bu tesislerle bu sıkıntıların önüne geçileceğini söyledi. Yapılacak bu tesislerle esnafın denizi de seyrederek rahatlayabileceğini hatırlatan Öztürk, şöyle dedi: “Sanayi esnafının yaklaşık yarısı denize girmiyor, çalışanlar içinde yüzme bilmeyenler var. Yüzmeyi bilmeyenler içinde yüzme kursları düzenlenecek. Bunun yanında, Antalya sıcak olduğu için çalışanların temizlenme ihtiyaçlarını giderecekleri hamam ve sauna da olacak. Yapılacak olan halı sahada iş yerleri arası turnuva yapılacak.”

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile