Türkiye'de Ilk Olan Yavuz Selim Özel Egitim Meslek Okulu Özel Gereksinimli Çocuklari Meslek Sahibi Yapiyor

Türkiye'de Ilk Olan Yavuz Selim Özel Egitim Meslek Okulu Özel Gereksinimli Çocuklari Meslek Sahibi Yapiyor

Türkiye’de bir ilki gerçeklestirilerek bu yil ilk ögrencilerini alan özel egitim kampüsü, özel gereksinimli çocuklari meslek sahibi yaparak hayata hazirliyor. 7 dönümlük alanda kurulan kampüs, anaokulundan itibaren genis egitim imkânlari sunuyor. Yavuz Selim Özel Egitim Meslek Okulu ise ögrencilere turizm, otelcilik, metal isleme, mobilya ve yiyecek gibi çesitli sektörlerde meslek edinme firsati sunuyor.

Tokat’ta Türkiye’de bir ilki gerçeklestiren özel egitim kampüsü, özel gereksinimli çocuklari meslek sahibi yaparak hayata hazirliyor. 7 dönümlük bir alanda kurulan bu kampüs, anaokulundan itibaren farkli egitim olanaklari sunuyor. Yavuz Selim Özel Egitim Meslek Okulu ise ögrencilere turizm, otelcilik, metal isleme, mobilya ve yiyecek gibi alanlarda meslek edinme imkâni sagliyor. Kampüs, anaokulu, ilkokul, ortaokul, görme engelliler okulu ve özel egitim meslek okulu gibi farkli seviyelerde egitim veriyor. Özellikle özel egitim meslek okulu, ögrencilerin yetenekleri dogrultusunda hayata ve meslege hazirlanmalarina odaklaniyor.

“Özel gereksinimli çocuklarimizi hayata hazirliyoruz”

Günümüz maliyeti ile 250 milyonluk yatirimla Türkiye’de ilk olan kampüsü kazandirdiklarini belirten Il Milli egitim Müdürü Hüseyin Kir; “Türkiye’de bir ilk olarak özel egitim kampüsünü Tokat’ta açtik. Bu yil egitim-ögretime basladi.

Bu kampüs 7 dönümlük bir alanda bulunmakta ve egitimin her kademesinde okulumuz mevcuttur. Su andaki maliyeti 250 milyondur. Destek olan ve tesvik edenlere tesekkür ediyoruz. Bu kampüste anaokulu, ilkokul, ortaokul, görme engelliler okulu, egitim uygulama okulumuz var. En önemli okulumuz ise özel egitim meslek okulumuzdur. Biz burada özel gereksinimli çocuklarimizi hayata hazirliyoruz. Kendi gereksinimleri dogrultusunda onlarin yapabilecekleri alanlari belirleyerek hayata ve meslege hazirliyoruz. Burada almis olduklari egitimle okuldan mezun olduktan sonra devlet kurumlari ve özel sirketlerde meslek bulma imkâni saglaniyor.

“Hem paralarini hem hayatlarini kazaniyorlar”

Okul sayesinde özel gereksinimli ögrencilerin meslek edindiklerini ifade eden Yavuz Selim Özel Egitim Meslek Okulu Müdürü Mustafa Aydogan; “Meslek edinen ögrencilerimiz is hayatina daha rahat atilabiliyorlar. Okulu bitirdikten sonra yapabilecekleri bir meslekleri oluyor. Böylece hem kendi paralarini kazanmis oluyorlar hem de kendi hayatlarini kazanmis oluyorlar. Aileden bagimsiz bir sekilde de kendi evlerini kurup hayatlarina devam ediyorlar” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile