Türkiye’de İlk Planlı Kent Merkezi Dönüşümü

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Küçükçekmece Gölü çevresinde ikamet eden Fatih Mahallesi sakinleriyle bir araya gelerek bölgede gerçekleştirilecek olan dönüşümü konuştu.

Yeniay, Küçükçekmece Meydanı'nın Türkiye'de ilk kez planlı bir kent merkezi olması açısından dönüşümün önem arz ettiğini söyledi.

6306 sayılı yasa kapsamında afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkında kanun ve uygulama gereği, Küçükçekmece ilçesi Fatih Mahallesi Küçükçekmece Meydanı ve çevresinin riskli alan ilan edilmesine ilişkin, mahalle sakinleriyle dönüşüm bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Avrasya Bir Vakfı'nda düzenlenen toplantıya, Başkan Yeniay'ın yanı sıra Başkan Yardımcıları, Ak Parti İlçe Başkanı Temel Karadeniz, mahalle muhtarı Ahmet Yeşilyurt, Avrasya Bir Vakfı Genel Başkanı Şaban Gülbahar ve vatandaşlar katıldı.

“MEYDAN, CAZİBE NOKTASI HALİNE GELECEK” Bölgenin dönüştürülmesine ilişkin plan proje ve çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Belediye Başkanı Aziz Yeniay, toplantıda Küçükçekmece Meydanı ve çevresi için hayata geçirmeyi düşündükleri dönüşüm planını vatandaşlara anlattı.

Burada “dönüşüm tamamlandıktan sonra tarihe imza düşmüş olacağız” diyerek, projeyi tanımlayan Yeniay, hedeflerinin yılda 1, 2 milyon insanın ziyarete geldiği, kafeler ve restoranların sergi salonlarının yer aldığı ayrıcalıklı bir merkez oluşturmak olduğunu dile getirdi.

Yeniay, “Türkiye'de ilk kez planlı bir kent merkezi olması açısından da önem arz edecek olan Küçükçekmece Meydanı, dönüşüm sonrası Mimar Sinan Köprüsü, Menekşe Deresi ve Çekmece gölüyle de değerli bir bölge haline gelecek” diye konuştu.

“BODRUM KATLARINI AÇIK MÜZE YAPACAĞIZ" Aziz Yeniay, bölgenin arkeolojik sit alanı olmasından doğan dezavantajı da tarihe zarar vermeden, gerekirse bodrum katlarını açık müze olarak dizayn ederek avantaja çevireceklerini, geçmişin tarihi kalıntılarından izler taşıyan Türkiye'nin konuşacağı bir merkez hedeflediklerini ifade etti.

Küçükçekmece Meydan ve çevresinin riskli alan ilan edilmesinin vatandaş açısından bir şans olduğunu söyleyen Başkan Yeniay, “Dönüşüm, vatandaşın malının elinden alınması demek değildir. Devletin, belediyelerin ve Toplu Konut İdaresi'nin bu işten bir kuruş karı olmayacak. Yasa zaten vatandaşı koruyor. Bu süreçte devlet vatandaşa gerekli imtiyazı ve harç muafiyetini tanıyarak kredi ve kira yardımını sağlıyor. Vatandaş nasıl isterse dönüşüm öyle ilerleyecek. Bu noktada bizim görevimiz sadece koordinasyonu sağlamaktır. Bu şeffaf projeyi, vatandaşla el ele tek yumruk olarak sürdürebilmemizdir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile