Türkiye'de Ilki Düzenlenecek Açiklamasi 'Tesbih Ve Dogal Taslar Fuari' Tanitildi

Türkiye'de Ilki Düzenlenecek Açiklamasi 'Tesbih Ve Dogal Taslar Fuari' Tanitildi

Türkiye’de ilk defa Adana’da gerçeklestirilecek olan ’Tesbih ve Dogal Taslar Fuari’nin lansmani yapildi. Fuari tanitan Adana Valisi Süleyman Elban, "Dünyada pek tespihçiligi içine alan böyle salt bir fuar oldugunu duymadik, onun için bu ayni zamanda uluslararasi bir fuar. Dünyanin birçok yerinden fuara ziyaretçi ve stantla ilgili katilimci var" dedi.

Adana’da tespihçiler çarsisinda, 22-25 Aralik tarihinde düzenlenecek olan ’Tesbih ve Dogal Taslar Fuari’nin lansmani yapildi. Türkiye’de ilk defa gerçeklestirilecek olan fuarin tanitiminda konusan Adana Valisi Süleyman Elban, "2 yil önce tespihçiler çarsisini ziyaret ettigimde dogrusu etkilenmistim. Çok fazla tespih çesidi, çok kaliteli isler hem de degerli taslar ile biraz antika eserler görmüstüm. Bunun Adana içinde bile çok bilinmedigini, buranin aslinda Türkiye’nin her tarafina ve dünyanin birçok yerine basta mezat olmak üzere birçok sekilde ürün sattigini ama mevcut potansiyelini iyi degerlendiremedigini ilk geldigimizde fark ettik" diye konustu.



“Kisa sürede 200’ün üzerinde katilimci var”

Tespihçiligin gelistirilmesi ile ilgili ne yapilmasi gerektigini konusurken burada bir fuarin yapilmasinin iyi olacagini dile getirdigini belirten Vali Elban, "Arastirma yaptigimizda Türkiye’de hiç tespihçilik fuari olmadigini ögrendik. Türkiye’nin ilk tespihçilikle ilgili fuari da Adana’da yapilacak. Bu Adana’ya yakisiyor. Çünkü Adana, fuarlar sehri hem de ilkler sehri. Ayni zamanda Türkiye’de en fazla tespih üretilen sehir. Dolayisiyla bu fuarin burada olmasi çok normaldi. Fuarin yapilmasina karar verdigimizde ilgi nasil olur diye baktigimizda kisa sürede 200’ün üzerinde katilimci oldu. Hala ilgi devam ediyor, muhtemelen 22 Aralik’ta bu fuar kapilarini açtiginda fuara katilmak isteyene maalesef yerimiz doldu diyecegimizi zannediyorum" dedi.



“Dünyadan fuara ilgi var, uluslararasi bir fuar hüviyetine büründü”

Dünyada pek tespihçiligi içine alan salt bir fuar oldugunu pek duymadiklarini dile getiren Elban, "Onun için bu ayni zamanda uluslararasi bir fuar. Sadece ülkemizin dört bir yanindan degil dünyanin birçok ülkesinde fuara ziyaretçi ve stantla ilgili katilimcilar da var. Ilk olmasina yeni olmasina ragmen Adana’ya yakisir bir sekilde uluslararasi bir fuar hüviyetine de büründü. Artik bu uluslararasi Adana tespihçilik ve degerli taslar fuari olarak daha gelisip daha da büyüyecek" ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile