Türkiye'de Yasayan Ukraynali Aileden Cumhurbaskani Erdogan'a Tesekkür

Türkiye'de Yasayan Ukraynali Aileden Cumhurbaskani Erdogan'a Tesekkür

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde yasayan Ukraynali aile, endise içerisinde ülkelerindeki yakinlarindan gelecek iyi haberleri bekliyor. Ukrayna’da insanlarin öldürdügünü söyleyen 15 yasindaki Elizabeth Shishkina, “Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a, Ukrayna’ya destek oldugu için çok tesekkür ederiz” dedi.



Ukrayna’da 8 yildir devam eden çatismalar sebebiyle annesi Anastasia ile birlikte Türkiye’ye gelen 15 Elizabeth Shishkina, 2 yildir Kastamonu’nun Tosya ilçesinde yasiyor. Türkiye’de yeni bir hayat kuran aile, Ukrayna’da yasayan yakinlarindan gelecek iyi haberleri bekliyor. Yakinlarindan haber almaktan güçlük çektiklerini söyleyen Elizabeth Shishkina, bir an önce çatismalarin sona ermesini istediklerini söyledi.

Ülkesinde çocuklarin ve kadinlarin ölmesinden dolayi büyük üzüntü yasadiklarini söyleyen Shishkina, Türkiye’nin Ukrayna halkina sürekli olarak yardim gönderdigini belirterek Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a tesekkür etti.

“Akrabalarimizdan her zaman haber alamiyorum”

Ukranyna’nin Zaporijya sehrinden dogdugunu söyleyen Elizabeth Shishkina, yurtdisina çikamayan akrabalari için endise duyduklarini ifade ederek, “Ukrayna’da bir savas çikti, çok üzüldüm. Memleketim gidiyor diyebilirim. Ülkem için Rusya tarafindan tehdit geliyor, çatisma var. Hastaneleri, evleri yikiyorlar. Kadinlari ve çocuklari öldürüyorlar. Akrabalarimiz ve anneannem var. Haber alabiliyoruz ama her zaman alamiyoruz. Buraya gelemiyor. Yollari da bombaliyorlar. Yurtdisina çikmak çok zor oluyor” dedi.



“Onlari durdurmak imkansiz gibi bir sey diyebiliriz”

Türk vatandasi olmak istedigini ve Ukrayna’ya savas sebebiyle dönmek istemedigini belirten Shishkina, “Çok üzücü bir sey. Seneye oraya gitmeyi planliyorduk. Esyalarimiz da kalmisti. Artik büyük ihtimalle gidemeyiz. Rusya duracak halde degil. Onlar kafasina göre ilerliyor. Bazi antlasmalari yikarak zorla ülkemize girdiler. Onlari durdurmak imkansiz gibi bir sey diyebiliriz. Bizim ülkemize sebepsizce saldirdi. Ya toprak almak istiyor ya da Ukrayna halkini yok etmek istiyor. En üzücü tarafi Ukrayna ile Rusya Türkiye ile Azerbaycan gibi kardes diye bilirim. En üzücü tarafi da bu. Bu savas 8 yildir sürüyor diyebilirim. 2014 yilinda iki bölgede çatismalar vardi. 8 yildir devam ediyor. 24 Subat’ta da savas baslattilar. Tanidiklarimizdan hayatini kaybeden olmadi ama çatismalar sürüyor. Ben de 3 ay sonra Türk vatandasi olacagim” diye konustu.



“Onlari durdurmak imkansiz gibi bir sey diyebiliriz”

2 yildir yasadiklari Kastamonu’nun Tosya ilçesini çok sevdiklerini ifade eden Shishkina, “Burasi çok güzel bir yer. Herkes kötülüyor. Herkes, ‘keske Ankara’ya, Istanbul’a gitsek’ diyor. Ama bence Tosya çok güzel. Dünyayi gezerim ama Tosya’da yasarim. Savas bitse de Türkiye’de yasamayi seçerim. Ukrayna’nin ekonomisi çok iyi degildi. Türkiye’nin ekonomisi çok iyi diyebilirim. Ukrayna’nin düzelmesi için birkaç yil gerekecek” seklinde konustu.



“Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a, Ukrayna’ya destek oldugu için çok tesekkür ederiz”

Türkiye’nin Ukrayna’ya maddi ve manevi olarak destek sagladigini belirten Elizabeth Shishkina, “Türkiye Cumhurbaskani Ukrayna’ya maddi ve manevi anlamda destek vermeye çalisiyor. Geçen günlerde Türkiye 8 tane yardim tiri göndermisti. Gerçekten Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a, Ukrayna’ya destek oldugu için çok tesekkür ederiz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile