Türkiye'deki Suriyeli Muhaliflerin Tedavileri Sürüyor

Türkiye'deki Suriyeli Muhaliflerin Tedavileri Sürüyor

Suriye'de yaşanan iç karışıklık yüzünden çıkan çatışmalarda yaralananların tedavileri, Gaziantep ve Hatay’da bulunan hastanelerde sürüyor.

Rejim karşıtı eylemler sırasında vurulan Adnan Said Yosouf’u hastanede ziyaret eden Mazlumder Gaziantep Şube Başkanı Abdurrahim Çelik ve Suriye Özgürlük kafilesi üyesi Şadi Türk, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Ziyarette konuşan Yosouf, “Bizi bağrına basan Türkiye halkına teşekkür ediyorum. Suriye’de en ufak bir hak arama eylemine silahlarla karşılık veriyorlar. Çok sayıda arkadaşım yanında vefat etti. Ben ise vuruldum, gözümü Türkiye'de hastanede açtım. Rabbim hepinizden razı olsun. İnşallah ülkemizdeki kargaşa ve zulüm kısa sürede biter. Ülkemizi özledik.” dedi.

Abdurrahim Çelik ise Yosouf’a geçmiş olsun dileklerini iletti. Çelik, “Artık Suriye’de yaşanan katliamların son bulmasını istiyoruz. Kendi halkına zulmü reva görenlerin de yönetimden çekilmesini istiyoruz. Suriye halkını yalnız bırakmayacağız.” dedi.

Suriye Özgürlük kafilesi üyesi Şadi Türk ise Suriye’den gelen mazlumlarla yakından ilgilendiklerini belirterek, “Artık yeter diyoruz. Esad’ın kanlı saldırıları son bulsun istiyoruz.” diye konuştu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile