'Türkiye'deki Ukraynali Ressamlar Sergisi' Bodrum'da Açildi

13 ressamin 61 eserinin yer aldigi serginin açilisina katilan Ukrayna'nin Antalya Konsolosu Emir Rustamov: 'Türkiye gerçekten bizim bagimsizlik mücadelemizi her zaman destekliyor. Simdi de bir stratejik partner olarak birbirimizi destekliyoruz'

Mugla'nin Bodrum ilçesinde, "Türkiye'deki Ukraynali Ressamlar Sergisi" açildi.

Ege Ukraynalilar Dernegi tarafindan Ukrayna'nin 24 Agustos 1991'de kabul edilen bagimsizliginin 30'uncu yili kutlamasi kapsaminda Bodrum Belediyesi "Mausolos" ve "Artemisia" sergi salonlarinda düzenlenen sergide, 13 ressamin 61 eseri izlenime sunuldu.

Mugla Vali Yardimcisi Mehmet Suphi Olcay, Bodrum Kaymakami Bekir Yilmaz, Ukrayna'nin Antalya Konsolosu Emir Rustamov, Bodrum Belediye Baskan Yardimcisi Emel Çakaloglu ve ressamlar, serginin açilis kurdelesini birlikte kesti.

Rustamov, açilista yaptigi konusmada, Ukrayna vatandaslarinin Türkiye'de kendilerini evlerinde gibi hissettikleri için çok mutlu oldugunu söyledi.

Türkiye'de orman yanginlariyla mücadelede Ukrayna'dan uçak ve helikopter gönderildigini hatirlatan Rustamov, konusmasini "Yasasin Türkiye, yasasin Ukrayna." diyerek tamamladi.

Bodrum Kaymakami Yilmaz da Ukrayna'nin bagimsizliginin 30'uncu yilini kutladi.

Yilmaz, her geçen gün ülkedeki Ukraynali misafirlerin ve yasayanlarin sayisinin arttigini belirtti.

Emir Rustamov, AA muhabirine yaptigi açiklamada ise Türk halki gibi yetenekli oldugunu dile getirdigi Ukraynalilarin, her geçen yil Türkiye'nin kültür hayatina aktif olarak katildigini gördügünü dile getirdi.

Rustamov, Ukrayna-Türkiye iliskilerine iliskin sunlari kaydetti:

"Sadece 1991'de degil, daha önce de 20'nci yüzyilin baslangicinda Ukrayna Halk Cumhuriyeti, bagimsiz bir devlet ortaya çikti. O zaman da Türkiye, Ukrayna'nin bagimsizligini taniyan ilk ülkelerden biriydi. Türkiye, gerçekten bizim bagimsizlik mücadelemizi her zaman destekliyor. Simdi de bir stratejik partner olarak birbirimizi destekliyoruz. Ayin 23'ünde Ukrayna'da Kirim Platformu Zirvesi olacak. Türkiye Kirim Platformu'nun en aktif destekçilerinden biridir. Yani bütün alanlarda bizim iliskilerimiz çok aktif bir sekilde gelisiyor ve çok olumlu bir noktadadir."

Ege Ukraynalilar Dernegi Baskani Diana Osypenko da sergi kapsaminda, Mugla'da yanan alanlarin yeniden agaçlandirilmasi çalismasinda kullanilmak üzere bagis kampanyasi düzenlendigini bildirdi.

Sergi, 26 Agustos'a kadar açik kalacak.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile