Türkiye'den KKTC'de Tarim Sektöründeki 5 Bin 768 Kisiye 10 Milyon Lira Hibe Destegi

Türkiye'nin, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) tarim sektöründeki 5 bin 768 kisiye, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde olumsuz etkilendikleri gerekçesiyle 10 milyon lira hibe yapacagi bildirildi.

Türkiye'nin Lefkosa Büyükelçiligi Kalkinma ve Ekonomik Isbirligi Ofisinden (KEI) yapilan yazili açiklamada, Türkiye'nin pandemiden dolayi yasanan sikintilarin giderilmesi amaciyla KKTC'deki tarim, sanayi, ticaret, turizm, ulastirma, egitim, kültür sektörleri basta olmak üzere her kesime geri ödemesiz hibe destek programlari kapsaminda katki yapacagi belirtildi.

Açiklamada, Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve KKTC hükümeti arasinda imzalanan 2021 Yili Iktisadi ve Mali Isbirligi Anlasmasi uyarinca, KKTC Tarim ve Dogal Kaynaklar Bakanliginin belirledigi, tarim sektöründe faaliyet gösteren ve salgindan olumsuz etkilendigi degerlendirilen 5 bin 768 bitkisel ürün üreticisi, balikçi ve ariciya hibe seklinde 10 milyon lira salgin destek ödemesi gerçeklestirilecegi ifade edildi.

Açiklamada, geri ödemesiz yapilacak olan salgin destek ödemelerinin 9 Temmuz 2021'de ilgili üreticilerin hesaplarina aktarilacagi kaydedildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile