Türkiye Dijital Bankacilikta Örnek Gösteriliyor

QNB Finansbank Genel Müdür Yardimcisi Enis Kurtoglu: 'Türk bankacilik sektörü, dijital bankacilik alaninda gerek uygulamalarin kullanicilara sundugu fonksiyonalite zenginligi gerekse de bu özelliklerin kullanim rakamlari açisindan dünyada örnek gösteriliyor' 'QNB Finansbank olarak yatirim harcamalarimizin ve bütçelerimizin giderek daha büyük kisimlarini dijital mecralari gelistirmek için tahsis etmeye devam ediyoruz' 'Açik bankacilik kavrami müsterilerin banka bilgilerine banka disindaki uygulamalar tarafindan erismelerine olanak saglayacak. Bu durum müsteri deneyimini çok daha önemli bir hale getirecek'

MURAT BIRINCI - QNB Finansbank Bireysel ve Özel Bankacilik Genel Müdür Yardimcisi Enis Kurtoglu, "Türk bankacilik sektörü, dijital bankacilik alaninda gerek uygulamalarin kullanicilara sundugu fonksiyonalite zenginligi gerekse de bu özelliklerin kullanim rakamlari açisindan dünyada örnek gösteriliyor." dedi.

Kurtoglu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininin bankacilik sektörü teknolojilerine etkisine iliskin AA muhabirine degerlendirmelerde bulundu.

Kovid-19’un birçok sektörü hazirliksiz yakaladigini ancak bankacilik sektörünün yillardir teknoloji alanina yaptigi yatirimlarla bu krize en hazirlikli sektörlerden biri oldugunu söyledi.

Kurtoglu, teknoloji odakli bir banka olarak müsterilerin bankacilik hizmetlerine kolay ve saglikli yollardan ulasabilmeleri için, yönlendirmeler, bilgilendirmeler ve ihtiyaç aninda destek olabilecek gerek Dijital Zeka-Q gerekse de canli yardim seçeneklerini müsterilere dijital kanallarda sunduklarini belirtti.

Kovid-19 gibi küresel ve ciddi saglik riskleri tasiyan bir salgin hastaligin bankalar üzerinde de oldukça fazla etkisi oldugu ve olmaya da devam edecegini öngördüklerini ifade eden Kurtoglu, "Bu etkilerin temelinde dijitalligin oldugunu söyleyebiliriz. Dijital dönüsümün, tüm sektörler üzerinde yapilan teknolojik yatirimlar ile mümkün olabilecegini ve bu sayede kazanilan yetkinlikler neticesinde tamamlanabilecegini bu süreçte bir kez daha gördük. Salgin süreci, özellikle kisitlamalarin oldugu dönemde, sektörün kesintisiz bir sekilde hizmet vermeye devam edebilmesi için dijital dönüsümün ve yatirimlarin ne kadar önemli oldugunu kanitladi." seklinde konustu.

Enis Kurtoglu, uzun süredir teknolojinin gelisme hizina paralel olacak sekilde pek çok dijital çözümün üretimi ve entegrasyonu konusunda banka olarak yatirim ve çalismalar yaptiklarini anlatti.

Müsterilerin QNB Mobil ve internet subesi kanallar üzerinden, diledikleri yerden, 7/24 islem yapabildiklerini belirten Kurtoglu, artik QNB Mobil araciligiyla görüntülü görüsme ile herkesin kolay ve hizli bir sekilde QNB Finansbankli olabildigini dile getirdi.

Kurtoglu, dijital kanallar ile ihtiyaç duyulan her an müsterilerin yaninda olduklari için birçok müsterinin artik subelere gelme geregi duymadigini aktararak, "Teknolojiye en dogru kaynaklarla ve dogru noktaya odaklanarak yaptigimiz yatirimlarla bugün müsterilerimize kesintisiz, kolay ve tüm ihtiyaçlarina cevap veren dijital kanallarimizla mükemmel bir bankacilik deneyimi sunabiliyoruz; bu da sektörde bizi bir adim öne çikariyor." ifadelerini kullandi.

- "Banklar fintech'lerle daha fazla is birligine gidebilir"

QNB Finansbank Genel Müdürü Yardimcisi Kurtoglu, salgininin saglik ve ekonomideki etkilerinin yikici olurken, teknolojide ilerlemeyi hizlandirdigini ve dijital araçlara adaptasyonu artirdigini söyledi.

Salginla beraber olusan yeni ihtiyaçlari karsilamak için teknolojinin daha hizli ve pratik çözümler üretmek zorunda kaldigini ifade eden Kurtoglu, sunlari kaydetti:

"Bu zorunlulukla beraber uzun yillarda gerçeklesecek teknolojik degisiklikler daha kisa zamanda hayatimizdaki yerini aldi. Bu yeniliklere teknolojik yatirimlarimiz ve genç kadromuzla kolayca adapte olduk. Sadece yerel degil dünyadaki gelismeleri de yakindan takip ederek ülkemizde de sektörün öncülerinden oldugumuzu net söyleyebilirim. Gelisen teknoloji ile birlikte bankacilikta yepyeni trendlerle karsilasacagiz. Örnegin, açik bankacilik kavrami, müsterilerin banka bilgilerine banka disindaki uygulamalar tarafindan erismelerine olanak saglayacak. Bu durum müsteri deneyimini çok daha önemli bir hale getirecek. Bankalarin fintech'lerle daha fazla is birligine gittigini görebiliriz. Yapay zeka destekli asistanlar müsteriler için her an ulasilabilir olmaya devam edecek ve makine ögrenmesi sayesinde giderek daha fazla konuda hizmet vererek müsterilerin neredeyse tüm finansal ajandasini yönetebilir hale gelecek."

Kurtoglu, müsterilere sunulan dijital deneyimin, müsteriler için banka tercih sebebi olmaya aday olacagini ifade etti.

Bu nedenle tasarim odakli düsünme, müsteri odakli tasarim gibi kavramlarin bankacilik sektöründe daha fazla duyulacagini dile getiren Kurtoglu, "Müsterilere kendilerinin merkezinde oldugu kesintisiz dijital bir deneyim sunmak müsteri sadakatini saglayan en önemli özelliklerden biri haline gelecek. Müsterilerine hizli, basit ve kisisellestirilmis dijital deneyim sunabilen bankalar rekabette bir adim öne geçebilecek." seklinde konustu.

- Fintech ve techfin'ler müsteri deneyimini iyilestirecek

Gelecegin bankacilik sisteminde fintech'ler ve techfin'lerin yerini degerlendiren Kurtoglu, öncelikle geleneksel finans dünyasi disindan gelen oyuncularin da resme dahil olmasinin müsterilerin yasayacagi deneyimde kesinlikle bir degisime ve iyilesmeye sebep olacagini söyledi.

Kurtoglu, son kullanicilar açisindan olumlu bir tablodan söz ettiklerini belirterek, "Benzer sekilde müsteriyi tutundurma konusunda da alisilmisin disinda bir deneyim ve farkli bir deger önerisi sunmanin önemi kuskusuz daha da artacaktir." dedi.

Bugün bakildiginda Kuzey Amerika’da finans dünyasi içinde satin almalarin basladigini dile getiren Kurtoglu, "Bu konsolidasyon süreci zamanla daha da artacaktir. Ülkemizde ise henüz techfin dedigimiz büyük oyuncularin ön planda olmadigini görmekle beraber, önümüzdeki senelerde farkli bir tabloyla karsilasmanin mümkün olabilecegine inaniyoruz." ifadelerini kullandi.

- "Dijital aktif müsteri oranimizin mayis ayi itibariyla yüzde 70 barajini asti"

QNB Finansbank Genel Müdür Yardimcisi Kurtoglu, Türkiye'nin dijital bankacilikta dünyadaki konumu hakkinda da görüslerini paylasti.

Hemen her kurumun ana gündem maddelerinden biri olan dijital dönüsümün Türk ekonomisinin en önemli sektörlerinden olan bankaciligin ajandasinda da uzun süredir en üst sirada yer aldigini vurgulayan Kurtoglu, internet bankaciligi ile baslayan rekabetin, mobil uygulama alaninda devam ettigini söyledi.

Kurtoglu, sunlari kaydetti:

"Türk bankacilik sektörü, dijital bankacilik alaninda gerek uygulamalarin kullanicilara sundugu fonksiyonalite zenginligi gerekse de bu özelliklerin kullanim rakamlari açisindan dünyada örnek gösteriliyor. QNB Finansbank olarak yatirim harcamalarimizin ve bütçelerimizin giderek daha büyük kisimlarini dijital mecralari gelistirmek için tahsis etmeye devam ediyoruz. Bu durum ise istahin büyüklügünü ve bu alandaki büyümenin kisa vadede yavaslama emaresi göstermeyeceginin kaniti niteliginde. Çagimizin getirdigi dijital dönüsümü takip ediyor ve her türlü teknolojiden faydalaniyoruz. Türkiye’nin ilk dijital bankasini da bünyemizde barindirmanin hakli gururuyla Türkiye’de dijitallesmenin öncüsü sirketlerden oldugumuzun farkindayiz. Dijital aktif müsteri oranimizin mayis ayi itibariyla yüzde 70 barajini asmis olmasi bu alanda attigimiz adimlarin ne kadar yerinde oldugunu bizlere kanitladi."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile