Türkiye’de ve dünyanın 135 ülkesinde, eğitimden, kültüre, sosyal ve hayri faaliyetler ile uluslararası insani yardım çalışmalarına kadar farklı alanlarda faaliyetler yürüten Türkiye Diyanet Vakfı, yoksulluk ve kuraklığın etkilediği coğrafyalardaki açlık ve susuzluğa da kayıtsız kalmıyor.
TDV, ülkemizin uluslararası alanda artan etkinliği, aktif diplomasisi, dinamik ekonomisi ve artan teknik kapasitesi çerçevesinde çalışmalarını gönül coğrafyamızın en uç noktalarına kadar taşırken, başlattığı “Bir Damla Hayat” projesiyle de bu bölgelerdeki su sorununa çözüm üretiyor.
Bugüne kadar 11 farklı ülkede açtığı 55 su kuyusunu bölge insanının hizmetine sunan Türkiye Diyanet Vakfı, Burkina Faso, Kenya ve Ruanda’da toplam 14 su kuyusu daha açacak.
Suya ulaşmada problem yaşayan Müslüman nüfusun ağırlıkta olduğu Asya ve Afrika kıtalarındaki ülkelerde su kuyusu çalışmalarını yoğunlaştıran Türkiye Diyanet Vakfı, bugüne kadar Burkina Faso, Çad, Filistin-Gazze, Gana, Gine Bissau, Kenya, Madagaskar, Ruanda, Somali, Sudan ve Yemen olmak üzere toplam 11 ülkede su kuyuları açarak binlerce insana umut oldu.
Açılan kuyular 30 yıllık su ihtiyacını karşılıyor
TDV, ekonomik imkansızlıklar, zorlu iklim şartları, su kaynaklarının olmaması veya çıkarılamayışı nedeniyle temiz suya ulaşmada problem yaşanan bölgelerde su kuyusu çalışmaları gerçekleştiriyor.
Proje kapsamında açılan kuyular elektrik ve güneş enerjisiyle çalışıyor. Yaklaşık 120 metre derinliğindeaçılan su kuyuları,bölgenin ortalama 20 ile 30 yıl arası temiz içme suyu ihtiyacını karşılayabilecek kapasiteye sahip.
Türkiye Diyanet Vakfı Su Kuyuları Kurak Coğrafyalara Umut Oldu
Türkiye Diyanet Vakfı, açlık ve kuraklığın yaşandığı bölgelere yönelik başlattığı “Bir Damla Hayat” projesi kapsamında üç Afrika ülkesinde 14 su kuyusu daha açarak günlük içme suyuna dahi ulaşmayan insanların hizmetine sunacak.