'GABAR'DA ÜRETİMİMİZİ 3,2 MİLYAR METREKÜPE ÇIKARDIK'
Bakan Bayraktar, paylaşımında, Gabar ve Karadeniz'deki çalışmaların enerji üretimine olan katkısına dikkati çekerek, 'Gabar'ın ve Karadeniz'in bereketiyle 2025 yılında toplam petrol üretimimizi 47,9 milyon varile, doğalgaz üretimimizi 3,2 milyar metreküpe çıkardık.' bilgisini verdi.
ÜRETİM RAKAMLARINDA BÜYÜK ARTIŞ
Bayraktar'ın paylaştığı infografikte yer alan verilere göre, 2024 yılında 38 milyon varil olan yıllık petrol üretimi, 2025 yılında 47,9 milyon varile yükseldi.
Doğalgaz üretiminde de benzer bir artış kaydedilerek, 2024'teki 2,3 milyar metreküplük üretim, 2025 yılında 3,2 milyar metreküpe ulaştı.
'2026'DA HEDEF KARADENİZ GAZINI İKİYE KATLAMAK'
Gelecek döneme ilişkin hedefleri de açıklayan Bayraktar, şunları kaydetti:
Şimdi sıra yeni hedeflerde. İnşallah 2026; Karadeniz gazını ikiye katladığımız, Diyarbakır'daki oyun değiştirici stratejimizle yeni ufuklara yelken açtığımız ve inşallah daha büyük keşiflere imza atacağımız bir yıl olacak.



















