Türkiye Felsefe Olimpiyatı

Türkiye Felsefe Olimpiyatı

Türkiye Felsefe Kurumu tarafından düzenlenen 14. Felsefe Olimpiyatı yapıldı.

Eş zamanlı olarak gerçekleştirilen olimpiyatlar, ülke genelinde 12 merkezde yapıldı. 14. Felsefe Olimpiyatlarında 12 merkezden birisi olan Bursa'daki programa Süleyman Çelebi Lisesi ev sahipliği yaptı. Hafta sonu Bursa'da gerçekleştirilen yarışmalara Bursa, Balıkesir, Eskişehir, Kütahya ve Zonguldak olmak üzere 5 ilden 30 öğrenci katıldı. Dereceler ülke genelindeki bütün yarışmacıların değerlendirilmesinin ardından açıklanacak. İlk iki dereceyi alacak öğrenciler önümüzdeki mayıs ayında Yunanistan'da yapılacak olan Uluslararası Felsefe Olimpiyatlarında ülkemizi temsil edecek. 14.'sü düzenlenen Felsefe Olimpiyatlarında 2005 ve 2007 yıllarında Türkiye birinciliğini Bursa kazanmıştı.
Felsefe Olimpiyatlarında beşinci kez ev sahipliği yaptıklarını belirten Süleyman Çelebi Lisesi Müdürü Abdullah Karaağaç, olimpiyatların önemli bir faaliyet olduğunu, Bursa'nın 12 uygulama merkezinden birisi olmasından mutluluk duyduğunu söyledi.
Yarışmaların sona ermesinin ardından katılan öğrenci ve okullara sertifikaları Osmangazi İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Atmanlıoğlu ve Süleyman Çelebi Lisesi Müdürü Abdullah Karaağaç tarafından verildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile