Türkiye Gençlik Birliği Şehitler İçin Yürüdü

Türkiye Gençlik Birliği Şehitler İçin Yürüdü

Eskişehir’in Adalar mevkiinde toplanan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, Eskişehir Hava Şehitliği’ne yürüdü.

Yürüyüş sırasında "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" , "Vatan sana canım feda" , "Hepimiz Mehmediz PKK’ya yeteriz" sloganları atıldı. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü önünden geçen grup üyeleri burada "Polise uzanan eller kırılsın" şeklinde sloganlarına devam etti. Hava Şehitliği’nde son bulan yürüyüşe yüzlerce kişi katıldı.

Şehitlikte saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Şehitlerin ruhuna dualar gönderen gençlik birliği üyeleri basın açıklaması yaptı. Türkiye Gençlik Birliği Eskişehir İl Başkanı Onur Erkol, dün yaşanan terör olaylarının yürekleri yangın yerine çevirdiğini söyledi.

Uykusuz bir gece geçirildiğini anlatan Erkol, "Yüreği Mehmetçikle beraber atan milletimiz, acı ve öfkeyle doldu. Sabrını ve umudunu kaybetmemeyi iyi bilen halkımız artık isyan noktasındadır. Teröre karşı sabrımız kalmadı. Umudumuz ise milletimizde ve onun bağrından çıkan Mehmetçiğimizdedir" dedi.

"PKK’DAN KORKMUYORUZ"

Yaşanan terör olaylarının ardından Mehmetçiğin ve milletin kararının bir olduğunu açıklayan Erkol, "Türkiye’ye huzurun gelmesi için terör bitirilmelidir. Terörü bitirecek olan çözüm, Mehmetçiğin amansız mücadelesi ve halkımızın birlik ve kardeşliğini tesis etmektir. Güneydoğu’da halk, PKK’nın eylemlerine karşı çıkmaktadır. Türküyle ve Kürdüyle milletimiz, birliğin ve kardeşliğin bir zorunluluk olduğunu daha iyi kavrıyor. İhanet büyük olabilir ama kararlılığımız daha büyüktür. Türkiye’yi bölmeye kalkışanlar değil, birleştirenler kazanacaktır. PKK’dan korkmuyoruz çünkü hepimiz Mehmediz. Hepimiz Mehmetçik mevzisindeyiz" şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile