Türkiye İhracatçılar Meclisi seçimlerinde Ege ağırlığı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'nin Ankara'da yapılan olağan genel kurul toplantısına, Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) damgasını vurdu. Kuruldaki se

  Türkiye İhracatçılar Meclisi ( TİM ) ' nin Ankara ' da yapılan olağan genel kurul toplantısına , Ege İhracatçı Birlikleri ( EİB ) damgasını vurdu . Kuruldaki seçimlerde EİB ' den beş ihracatçı sektörler konseyi üyesi olurken Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Ünlütürk de TİM Denetim Kurulu üyeliğine seçildi . EİB temsilcilerinin üçünün TİM Yönetim Kurulu ' na seçilmesi ve birinin başkan vekili olması bekleniyor .

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , Başbakan Yardımcısı Ali Babacan , dış ticaretten sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan , Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker , Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün , CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkan Vekili Mehmet Şandır ' ın katılımıyla yapılan TİM Genel Kurulu ' nda , 4 yıl süreyle görev yapacak yöneticiler seçildi . EİB , 55 delegeyle genel kurulda en etkili birliklerin başında geliyor . EİB , Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Nedim Güreli , Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Eli Alharal , Ege Tütün İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Noyan Kazım Gürel , Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Sinan Kızıltan ile Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Rıza Seyyar , TİM Sektörler Konseyi üyesi seçildi . 5910 Sayılı TİM ve İhracatçı Birlikleri Kanunu ile birlikte ilk defa oluşturulan üç kişilik denetim kurulunun üyelerinden birisi de Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ünlütürk oldu .

EİB Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu , birliğin kurulduğu 1939 yılından bu yana Türkiye ' de ihracatçıların temsili ve problemlerinin çözümü noktasında her zaman öncü kurumlardan birisi olduğunu söyledi . Türkmenoğlu , " Türkiye ' de ihracatçıların çatı kuruluşu olarak 1993 yılında TİM ' in kurulmasından sonra da EİB ' nin etkinliği , TİM yönetim kurullarında devam ediyor . Sektörler Konseyi ' nde beş , Yönetim Kurulu ' nda üç üyemizle önümüzdeki dönemde de Türkiye ' nin ihracatının 2023 yılında hedeflenen 500 milyar dolar hedefine ulaşabilmesi için çalışacağız . Türk ihracatçılarının yaşadığı sorunların çözümü için mücadelemize devam edeceğiz . " dedi .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile