Türkiye İle Ab'deki İşletmeler Arasında Köprü Kuruluyor

Türk ve Avrupa Birliği (AB) firmaları arasında küresel iş birliği oluşturmayı hedefleyen Türkiye İş Köprüleri ve İstanbul Köprü Oluşturma Konferansı başladı.

Konferans, AB ve Türkiye işletmelerinin Fransa, Mısır ve Tunus’ta işbirliği yapmasını amaçlıyor. Toplantının açılış konuşmasını yapan Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever Türkiye’nin her yıl ortalama 7,7 oranında büyüdüğüne dikkat çekerek Türkiye’nin gösterdiği başarıyı tüm dünyanın örnek aldığını ifade etti.

Konferansın Türkiye ile AB arasında yeni bir boyut kazanmasına katkı sağlayacağını belirten Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, yapılan yatırımlarla Türkiye’nin Gümrük Birliği yardımıyla dünyaya karşı ciddi bir açılım yaptığına dikkat çekti. Türkiye'nin yakaladığı ekonomik büyüme ile dünyanın örnek aldığı bir ülke olduğunu dile getiren Sever, “Ekonomimiz ortalama yüzde 7,7 hızıyla büyüyor. Küresel ekonomik kriz başlamadan önce ülkemiz ekonomisi kesintisiz büyümüştür. Bu büyüme süresinin daha uzun olmasını bekliyoruz.” diye konuştu.

Türkiye’nin Avrupa’nın en çok büyüyen ülkesi olduğuna işaret eden Sever, 236 ülke ile 135 milyar dolarlık ihracat rekorunun kırıldığını kaydetti.

Cari açık konusuna da değinen Ekonomi Bakan Yardımcısı, son 7 aylık düşüş ile yüzde 31 oranında azalmayla ciddi değişimlerin yaşadığını söyledi.

Toplantının konuşmacılarından olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Tanıl Küçük, iş dünyası olarak iyimser olduklarını belirterek, AB ile yapılacak küresel anlaşmaları önemsediklerini anlattı. AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Jean Maurice Ripert ise yabancı yatırımcıların kalkınmadaki katkısına değinerek, “Avrupa’dan ithal edilen mallar Türkiye’deki kaliteyi ve rekabet gücünü artırdı." dedi.

Proje ile duran AB ve Türkiye ilişkilerinin tekrar canlanmasına katkı sağlayacaklarını dile getiren Delegasyon Başkanı, aynı zamanda terörle mücadele, vize, siyasi diyaloglar, toplumsal sorunlar gibi konuları da ele alacaklarını belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile