Türkiye Ile Fas Arasinda Ekonomik Is Birligi Toplantisi Yapildi

Türkiye Ile Fas Arasinda Ekonomik Is Birligi Toplantisi Yapildi

Ankara’da, Fas Kralligi’ndan Türkiye’ye gelen çok sayida is adaminin ve Türk sirketlerinin katilimiyla Türkiye-Fas Ekonomik Is Birligi Toplantisi gerçeklestirildi.

Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu (SANKON) kurulusunun Fas Kralligi temsilciginin organizasyonu ile Fas’tan çok sayida is adami, iki ülke arasinda ekonomik ve ticari iliskilere katki saglamak amaciyla Ankara’ya ziyaret gerçeklestirdi. Ankara’da özel bir hotelde yapilan toplantida, Türk sirketleri ve Fas sirketleri çok fazla sektörde is birligi kararlari alarak ticari is birligi yapti.

Toplantida konusan SANKON Genel Baskani Ferudun Cevahiroglu, “Öncelikle Türkiye’ye yapmis oldugunuz ziyaret için çok tesekkür ederiz. Türk sirketleri olarak Türkiye ile Fas arasindaki ekonomik ve ticari iliskilerimize çok önem veriyoruz ve bu iliskilerimizi daha da güçlendirmek amaciyla SANKON kurulusu olarak bütün imkanlarimizla girisimlerde bulunmaya haziriz. Fas Kralligi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Afrika kitasinda en güçlü stratejik müttefikidir. Bu durumu Türk sirketleri olarak büyük bir memnuniyetle karsiliyoruz” dedi.



“Is birligi yapmaya haziriz”

Fas Kralligi heyetinin baskani, SANKON Fas Kralligi Temsilcisi is adami Boussmara Abdelaziz ise Türk halkina ve SANKON kurulusuna misafirperverliklerinden dolayi tesekkür etti. Türk sirketlerine, Fas Kralligi’nin yatirim olanaklarindan bahseden Boussmara Abdelaziz, Türk sirketlerini Fas Kralligi’na yatirim yapmaya davet etti. Abdelaziz, “Fas Kralligi sirketleri olarak Türk sirketleri ile iki ülke arasinda ekonomik ve ticari iliskilerimize katki saglamak amaciyla is birligi yapmaya haziriz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile