'Türkiye İle Gürcistan Arasında Geçmişe Dayanan Önemli Dostluklar Var”

'Türkiye İle Gürcistan Arasında Geçmişe Dayanan Önemli Dostluklar Var”

Gürcistan Sınır Güvenlik Heyeti Sahil Güvenlik Botu ile Trabzon Limanı'na gelen Gürcistan sınır güvenliğinden sorumlu Binbaşı Ramaz Tedoradze ve beraberindeki komutanlar Trabzon Valiliğini ziyaret ederek Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin ile görüştü.


Görüşme sırasında Türkiye ile Gürcistan’ın geçmişten gelen ortak bağlarının olduğunu ifade eden Vali Yardımcısı Ertekin, “Gürcistan hem ülke hem millet olarak ülkemiz için çok önemli. İki ülke arasında karşılıklı güzel dostluklar var. Geçmişten gelen ortak ilişkilerimizi ve bu dostluğumuzu geliştirmek için gayret gösteriyoruz. Bunun yanında birçok konuda da işbirliğini gerektirecek önemli ortaklıklarımız var. Ülkelerimiz arasındaki bu güzel ilişkinin güvenlik alanında da böyle karşılıklı işbirliği ile geliştirilmesi bizleri memnun etmektedir. Bu tür ziyaretlerin ülkeler arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunacağını düşünüyorum. Sizleri Trabzon’da ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Trabzon’a eğitim amaçlı geldiklerini ifade eden Gürcistan Deniz Komutanı Binbaşı Ramaz Tedoradze ise, Trabzon’da bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, her iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için gayret göstereceklerini söyledi.

Vali yardımcısı Ertekin, ziyaretin anısına Tedoradze’ye kahve fincan takımı hediye ederken, Tedoradze de, Ertekin’e çeşitli hediyeler takdim etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile