Yağcı" /> Yağcı ">

"Türkiye ile Kosova arasındaki işbirliğinin artmasını istiyoruz"

Kosova Çevre Bakanı Mahir Yağcılar, Türkiye ile Kosova arasındaki eğitim ve kültür işbirliğinin daha da artmasını istediklerini belirtti.

Yağcı

Kosova Çevre Bakanı Mahir Yağcılar, Türkiye ile Kosova arasındaki eğitim ve kültür işbirliğinin daha da artmasını istediklerini belirtti.

Yağcılar, Kosova Tarım Bakan Yardımcısı Fikrin Damka, Parlamento Üyesi Müfera Şinik, Prizren Esnaf Derneği Başkanı Şarık Cibo ve Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu ile Mersin Valisi Hüseyin Aksoy'u ziyaret etti.

Türkiye ile Kosova arasındaki ilişkilerin en üst seviyede olduğunu ifade eden Yağcılar, bunun, geliştirilmesine yönelik çabaların sürdüğünü kaydetti.

İlişkilerin gelişmesinin sıcak buluşmalarla olacağına dikkat çeken Yağcılar, "Bu görüşmeler özellikle işadamları ile yapıldığında ilişkiler daha da güçlenecek ve bu güç hepimizin geleceğe daha umutlu bakmasını sağlayacak. Kosova Türk toplumunun temsilcileri olarak amacımız Kosova'yı kalkındırmak ve geliştirmektir. Bunlar ise Türkiye Cumhuriyeti sayesinde olacaktır." diye konuştu.

Gelişen siyasi ilişkilerin arkasından ekonomi alanında da benzer birlikteliğin sağlanmasının önemine dikkat çeken Yağcılar, şöyle devam etti: "İşadamlarımızın alış-verişte bulunması bizim için ayrıca önem taşımaktadır. Bunun yanı sıra bizler, toplumumuz açısından önemli olan eğitim ve kültür alanındaki işbirliklerinin de daha da yoğunlaşmasını arzu etmekteyiz. Nitekim bugüne kadar bu ilişkiler en üst düzeyde gerçekleştirilmiştir. Ancak arttırılması önem taşımaktadır."

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy ise, Kosova'nın bağımsızlığının sürmesinin Türkiye'yi mutlu ettiğini kaydetti.

Mersin'in Türkiye'nin önemli kentlerinden birisi olduğunu anlatan Aksoy, "Doğu Akdeniz'in en önemli limanlarından birine sahip olan ilimiz, Türkiye'nin ilk serbest bölgesine de ev sahipliği yapmaktadır." dedi.

Hızla gelişen Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'ne yeni alanlar eklendiğini vurgulayan Aksoy şöyle devam etti: "Limanın varlığı ve Mersin'in coğrafi konumu gereği, Mersin bir lojistik üs olma konumundadır. Bu alanda kentte bir lojistik köy kurma çalışmaları son aşamaya gelmiştir. Türkiye'nin nüfus itibariyle baktığımızda 9. büyük kenti olan Mersin, vergi sıralamasında her yıl ilk 6'ya girmektedir. Ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan son derece önemli potansiyellere sahip Mersin'in en önemli sektörlerinden bir diğeri ise tarımdır. Mersin ürettiği ürünlerin önemli bir kısmını ihraç etmektedir.''

Daha sonra Kosova Çevre Bakanı Mahir Yağcılar, Mersin Valiliği şeref defterini imzaladı.

Vali Aksoy, Yağcılar'a Osmanlı motifleri ile süslü bir tabak, Mersin'i anlatan tanıtım dokümanları ve kente özgü bir tatlı olan cezerye ikram etti.

Konuk bakan ise hediye olarak Osmanlı dönemine ait önemli eserlerden olan Taş Köprü'nün resminin bulunduğu bir tabak verdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile