Türkiye-iran Sınır Güvenliği Toplantısı

İran ve Türkiye arasında mutat olarak gerçekleştirilen sınır güvenliği görüşmeleri Van'ın Özalp ilçesinde yapıldı

İran ve Türkiye arasında mutat olarak gerçekleştirilen sınır güvenliği görüşmeleri Van'ın Özalp ilçesinde yapıldı. Görüşmelerde, sınırı yasadışı yollarla geçerken öldürülen kaçakçıların durumu ile hayvan geçişlerinin ele alındığı ve özellikle Kurban Bayramı öncesi tedbirlerin artırılmasının gündeme geldiği bildirildi.
Türkiye'nin Özalp ve Saray ilçeleri ile İran'ın Belesor ve Kotur bölgeleri arasında mutat olarak gerçekleştirilen 1. Derece Hudut Komiserliği toplantısı, Özalp ilçesinde gerçekleştirildi. Türk ve İran askeri yetkililerin katıldığı toplantıya başkanlığı Özalp Kaymakamı Şener Çağlar yaptı. İki tarafın askeri yetkililerinin yanı sıra, Saray ilçesinin bayan Kaymakamı Ayşe Şeyda Çağlar da bulundu. Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirilen görüşmelerde, sınır güvenliğini ihlal eden konuların masaya
yatırıldığı ve Türk tarafınca akaryakıt kaçakçılığı amacıyla sınır ihlali yapan, ancak açılan ateş sonucu hayatını kaybeden Türk vatandaşları ile ilgili durumun İran tarafına sorulduğu öğrenildi. Öte yandan tarafların birbirlerinden, Kurban Bayramı sebebiyle yaşanabilecek hayvan kaçakçılığının önüne geçmek amacıyla sınırlardaki güvenlik ve denetimlerin artırılmasının kararlaştırıldığı gelen bilgiler arasında.
Yaklaşık 3 saat süren görüşmelerin ardından taraflar birbirlerine hediyeler verirken, kaymakamlık binası önünde hatıra fotoğrafı da çektirdiler. İranlı askeri yetkililer, ilçede bulunan mağazalardan alışveriş yaptıktan sonra ülkelerine geri döndüler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile