Türkiye-Iran Sinirinda 10 Kilometrelik Tir Kuyrugu

Türkiye-Iran Sinirinda 10 Kilometrelik Tir Kuyrugu

Türkiye’den Iran’a açilan Esendere Gümrük Kapisi’nda 10 kilometrelik tir kuyrugu olustu. Iran gümrügünde 5 gündür sistemsel bir sorun yasandigi, yogunlugun bundan kaynaklandigi ögrenildi.

Agri’nin Gürbulak Sinir Kapisi’nin tadilatta olmasi nedeniyle tirlarin bir bölümü Esendere Sinir Kapisi’ni kullandigi için yogunluk yasaniyor. Esendere Sinir Kapisi’nda bekleyen tirlarin olusturdugu kuyruk, yaklasik 10 kilometreye ulasti. Tir sürücüleri, Esendere Sinir Kapisi’ndan Iran’a geçip yüklerini teslim etmek için sira bekliyor.

"Yakitimiz ve yemegimiz tükendi"

Yalova’dan yükledigi yükü Iran’a götürmek için yola çikan 50 yasindaki tir soförü Babek Rizayi, sirada beklemenin yorucu ve zorlu oldugunu söyledi.

Günlerdir kuyrukta bekledigini belirten Rizayi, “Iran’dan Türkiye’ye tirlar geliyor. Türkiye Esendere Sinir Kapisi’nda bir sorun yok ancak biz giris yapamiyoruz. Günlerdir böyle kuyrukta bekliyoruz. Yakitimiz ve yemegimiz tükendi. Her gün 6 kilometre yol yürüyüp, sinira gidip ne zaman alacak diye bilgi almaya çalisiyoruz ama sistemsel bir hatadan dolayi tirlarin girislerinin saglanamadigi belirtiliyor. Ne zaman geçecegimizi bilmiyoruz” dedi.



"Perisan olduk"

Gebze’den aldigi yükü Iran’a götüren tir soförü Hüseyin Hace ise “Günlerdir buradayiz problemim ne oldugunu bilmiyoruz ancak yogun bir tir kuyrugu olustu. 3 gündür bekliyorum. Iran’in Sero Kapisi’nda sistemsel bir hatanin oldugunu söylediler. Yollarda perisan olduk. Yakitimiz, yiyecegimiz tükendi. Bir an önce düzelmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile