Türkiye Kamu- Sen Başkanı Koncuk: Bu Sene Toplu Sözleşme Yapmak İstiyoruz

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, bu sene toplu sözleşme yapmak istediklerini belirtti.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, bu sene toplu sözleşme yapmak istediklerini belirtti.

Koncuk, toplu sözleşme görüşmeleri için il sendika temsilcileriyle bir araya geldi.

Ankara Hilton Double Tree Otel’de yapılan Kamu-Sen Yüksek İstişare Kurul Toplantısı’nda 2011‘de hükümet ile toplu sözleşme yapma kararı alındı. 12 Eylül Referandumu ile memurların toplu sözleşme hakkını elde ettiğini aktaran Koncuk, bunun yasal olarak düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye Kamu-Sen Başkanı, ‘’15 Ağustos’ta ille de toplu sözleşme yapmak durumunda değiliz.’’ dedi. İsmail Koncuk, bu düzenlemenin Meclis’te 1 Ekim’de başlayacak yeni yasama yılında düzenlenmesi gerektiğini vurgulayarak, 20 Ekim’e kadar hakları olduğunu beyan etti. Üye sayılarının 23 bin 500 civarında arttığına işaret eden Koncuk, toplu sözleşme görüşmelerine başkanlık edecek olan Memur-Sen‘in 122 binlik üye artışına göndermede bulundu.

Komutanlarının erken emeklilik isteyerek görevden ayrılmaları konusuna da değinen Koncuk, ‘’Görevi bırakmalar çok iyi irdelenmeli.’’ ifadesini kullandı. Darbe konusuna da temas eden Koncuk, hükümete ve yargıya ‘’Kim darbe yanlısıysa tut kulağından cezasını kes. Sürüncemede bırakma.’’ çağrısında bulundu. Türkiye Kamu-Sen‘in darbe anlayışından en çok zulüm görmüş sendikalardan biri olduğunu belirten Koncuk, kendileri gibi başka bir grubun bulunmadığını kaydetti. Demokratik Toplum Kongresi‘nin ‘Demokratik Özerklik‘’ ilanını da eleştiren İsmail Koncuk, ‘’Özerklik ilanı yapanlara karşı gösterilen hoşgörü, askerimizden ve vatandaşımızdan esirgenmemeli.’’ diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile