Türkiye Kamu-Sen'den Ek Zam Ve Refah Payi Talebi

Genel Baskan Önder Kahveci: 'Yüzde 3540'lara dayanan gerçek enflasyon karsisinda memur ve emekli, yüzde 5+7 zam ile 2022 yilini tamamlayamaz'.

Türkiye Kamu-Sen, memurlar ile emekliler için ek zam ve refah payi uygulamasinin hayata geçirilmesini istedi.

Türkiye Kamu-Sen tarafindan, kamu görevlileri ve emeklilerin zam talebini dile getirmek amaciyla Ulus'taki Atatürk Heykeli önünde basin açiklamasi yapildi.

Konfederasyon adina açiklamada bulunan Genel Baskan Önder Kahveci, son dönemde yasanan ekonomik gelismeler nedeniyle memur ve emeklilerin ekonomik sikinti yasadiklarini söyledi.

Ortalama memur maaslarinda bir yil içinde yüzde 35'lik erime gerçeklestigini savunan Kahveci, "Yüzde 35-40'lara dayanan gerçek enflasyon karsisinda memur ve emekli, yüzde 5+7 zam ile 2022 yilini tamamlayamaz." dedi.

Alim gücünü yükseltecek ve çalisana ekonomideki büyümeden pay verecek bir zam istediklerini dile getiren Kahveci, bugüne kadar kamu görevlilerinin yasadigi sorunlarin maas artislarinin hedeflenen enflasyona göre belirlenmesinden kaynaklandigini ifade etti.

Kahveci, 2022 için bütün maas artislarinin gözden geçirilmesi gerektigini belirterek, çok geç olmadan memurun ve emeklinin bütçesindeki "yanginin" ek zam ve refah payi uygulamasi ile söndürülmesini istedi.

Milyonlarca kamu çalisani, emekli ve ailelerinin, toplu sözlesmenin revize edilmesini bekledigini anlatan Kahveci, "Igneden iplige her seye zamlar yagmur gibi yagarken, 25 milyon vatandasimiz maasina gerçek bir zam beklemektedir. Ekonomik olarak zor günler geçiren milyonlarin umutlarini bosa çikarmaya kimse cüret etmesin ve derhal ek zam ve refah payi uygulamasi hayata geçirilsin." diye konustu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile