Türkiye Kamu-sen Fransa Büyükelçiliği Önünde Boykot Çağrısı Yaptı

Türkiye Kamu-Sen üyesi bir grup, Fransa Parlamentosu`nda oylanacak sözde Ermeni soykırımı iddialarının inkarını suç sayan yasa tasarısını bu ülkenin büyükelçiliği önüne siyah çelenk bırakarak protesto etti.

Grup adına konuşan Türkiye Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk, Fransız mallarının boykot edilmesi çağrısında bulundu. Grup, Cezayir bayrağını elçilik korkuluklarına astı.

Türkiye Kamu-Sen üyesi bir grup, Kızılay Paris Caddesi’nde bulunan Fransa Büyükelçiliği önünde toplandı. “Sarkozy sen geçmişinin hesabını ver”, “Zamane Firavunu Sarkozy” dövizleri taşıyan grup, “Fransa tarihe Fransız kalma”, “Fransa geçmişin hesabını ver” sloganları attı. Grup, ayrıca Türk ve Cezayir bayrağı taşıdı.
Grup adına konuşan Türkiye Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk, Fransa’da ‘Ermeni soykırımı olmamıştır.’ diyenleri cezalandırmak için bir yasa tasarısı hazırlandığını söyledi. Koncuk, Fransa’nın böyle bir tutum içerisine girip, ifade özgürlüğünü hiçe sayarak tasarıyı Meclis’ten geçirmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı. Fransa’nın bu kararlarının İnsan Hakları Sözleşmesi`nin temelleriyle çeliştiğini ifade eden Koncuk, “Bu tip suni ve politik gündemler yaratarak, insan haklarına aykırı kanunlar çıkartarak, ne gerçekleri ne de tarihi değiştirebilirsiniz. Türk milleti bu haksızlığın hesabını mutlaka sorar.” dedi.
Türk milletinin soykırım yalanına kurban edilemeyeceğini belirten Koncuk, “Bu noktada devlet olarak Fransız mallarına boykot başlatılmalı, Fransa’yla yapılmış ikili anlaşmalar gözden geçirilmeli, devlet tarafından Fransa’ya verilen ihalelerin iptali gündeme gelmelidir.” şeklinde konuştu. Koncuk, ayrıca Kamu-Sen olarak Fransız marka bir otomobil firmasıyla yaptıkları indirim anlaşmasını da iptal ettiklerini açıkladı.

Yapılan konuşmanın ardından grup üyeleri yanlarında getirdiği siyah çelengi elçilik girişine bıraktı. Grup üyeleri yanlarında getirdikleri Cezayir bayrağını da elçiliğin demir korkuluklarına astı. Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşen protesto gösterisi, olaysız bir şekilde son buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile