Türkiye Kamu-Sen, ‘Yönetici Atama Yönetmeliği’ni Eleştirdi

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan Yönetici Atama Yönetmeliği’ni eleştirdi.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Başkanı İsmail Koncuk, yaptığı açıklama ile yönetici adaylarına getirilen sözlü sınav ve puan üstünlüğüne göre ilk 3 adayın valilere sunulması ve yöneticilerin valiler tarafından belirlenecek olmasına tepki gösterdi. İsmail Konuk, yönetici adaylarının yazılı sınavın yanı sıra sözlü sınava girecek olduğunu belirterek, sözlü sınavın objektif değerlendirmeler içermeyeceğini söyledi.

Sözlü sınavın elektronik ortamda kayıt edilmemesi ya da bunun yönetmelikte belirtilmemesinin de hukuka aykırılık arz ettiğini belirten Koncuk, sözlü sınavın kayıt edilmesi yargı kararlarının gereği olduğunu vurguladı.

“SENDİKA TEMSİLCİLERİNE YER VERİLMELİ”

Yeni Yönetici Atama Yönetmeliği’nde değerlendirme komisyonunda sendika temsilcilerine yer verilmemesini de eleştiren Koncuk, “Bu durum, Milli Eğitim Bakanlığı’nın şeffaflıktan uzak olduğunu, yönetici atamalarını kapalı kapılar ardında yapmak istediğini açıkça ortaya koymaktadır.” dedi.

Koncuk, eski yönetmeliğe göre sınav kazanmış olan yönetici adaylarının yeni yönetmelik ile yeni şartlar getirilmesinin hak gaspı olduğunu ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile