'Türkiye Kart' Türkiye'de Ilk Kez Konya'da Uygulanmaya Basladi

'Türkiye Kart' Türkiye'de Ilk Kez Konya'da Uygulanmaya Basladi

Ulastirma ve Altyapi Bakanligi’nin, tüm ulasim hizmetlerinden ve finansal sistemden faydalanma imkani sunan Türkiye Kart projesi, pilot uygulamasi tamamlanan Konya’da uygulanmaya basladi.

Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, PTT Genel Müdürü Hakan Gülten ile birlikte Konya’da pilot uygulamasi basariyla tamamlanan Türkiye Kart Projesi ile ilgili bilgilendirme toplantisi gerçeklestirdi. Konya Büyüksehir Belediyesi Tas Bina Kültür Sanat’ta düzenlenen toplantida konusan PTT Genel Müdürü Hakan Gülten, PTT’nin Türkiye’de yasanan birçok teknolojik gelismede payi bulundugunu ifade etti.

Konya Büyüksehir Belediyesi’nin de her zaman teknolojik gelisimlerde yaptigi yenilikle Ulastirma ve Altyapi Bakanligi’nin Türkiye Kart Projesi’ne büyük destek verdigini dile getiren Gülten, “Türkiye Kart 4 yildir devam eden bir süreç. Cumhurbaskanligi Eylem Planina girmis. Ulastirma Bakanligimizin destegi ile stratejik planlarinda yer alan Türkiye Kart projesini Konya Büyüksehir Belediyemiz ile birlikte uygulamaya geçirmis bulunuyoruz. Toplu ulasimda her kent ayri ayri uygulamalarda buluyorlar. Ücret toplama sistemi de elektronik sistemi kullanan birçok kentimizin disinda herhangi bir ücret sistemi bulunmayan kentlerimiz de var. Teknolojik olarak ücret toplama sistemi kullanan ve toplu ulasimda yasanan gelismeler bütün kentlerin birbiri ile olan iletisimini saglayamiyor. Dünya’da örnegi olmayan ve toplu ulasimda örnegi olmayan bir sistemdir. Tek basina toplu ulasim alaninda kalmayacak bu kart ama su anda öncelik olarak toplu ulasim ile ilgili ülke içerinde büyük bir israfa neden olan kartla ilgili konulari ortadan kaldiracak bir teknolojidir. Uygulama Konya’da basladi.

Konya’da kullanilan sehir kartlari bu uygulamadan etkilenmeyecek. Konya Büyüksehir Belediyesi’nin saglamis oldugu Türkiye Kartlari da kabul ederek tarifelerde çalismasini saglamis bulunuyoruz. Konya Büyüksehir Belediyesi ile basladik. Kayseri Büyüksehir Belediyesi ile devam ediyoruz. Yozgat ve Gümüshane’de de kurulumlara devam edecegiz. Ulastirma Bakanligimizin islettigi tüm hatlarda Türkiye Kart kullanilmaya devam edecek. Tüm Türkiye’de, Türkiye Kart’in geçmedigi bir toplu tasima olmayana kadar çalismaya devam edecegiz” dedi.



"Konya Modali Belediyecilik anlayisiyla her önder ve lider olmaya çalisiyoruz"

Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay da Türkiye için önemli bir baslangici gerçeklestireceklerini belirterek, "Türkiye için önemli bir baslangici birlikte gerçeklestirmis olacagiz. Ulastirma ve Altyapi Bakanligimiz Türkiye’deki büyük sorunu ortadan kaldirmak için efor sarf ediyor. Her yil milyonlarca kartin bosa gittigi, özellikle iç turizmin hareketlendigi bu dönemde ulasimla ilgili sehirlerimizin bir birine yakinlastigi bir zamanda insanlarin en önemli problemlerinden birisi de gittikleri sehirde toplu ulasimi kullanma konusunda olusan zahmetlerdi. Ya yeni bir kart alip ödemeniz, yeni basvuru yapmaniz, ögrenciyseniz bununla ilgili islemler ciddi manada seyahatinizde vakit aliyor hale gelmisti. Su an itibariyle birlikte basardigimiz bu isle, almis oldugumuz karar tüm Türkiye’de artik toplu ulasimi kesintisiz bir sekilde kullanma imkanina kavusmus olacak. Tabi bu çok zor ve zahmetli bir is. Çünkü her sehrin kendi altyapisi var, kendi sistemi var. Bu sistemin zorluklari ve problemleri var. Ama önemli olan bir yerden baslamaktir. PTT Genel Müdürlügümüze bizi seçtikleri için ben de tesekkür ediyorum" seklinde konustu.

‘Konya Modeli Belediyecilik’ anlayisiyla her manada önde ve önder olmaya çalistiklarini vurgulayan Baskan Altay, “Özellikle, kurumsal konularda artik Konya Büyüksehir Belediyesi de merkezi hükümetle birlikte çalisma kültürüne ulasti. Çözüm üretme basarisi elde etmis bir kurum olarak öne çikmakta. Dolayisiyla tarihin bu önemli aninda ilk uygulamanin Konya’da uygulaniyor olmasi bizim için çok kiymetli ve önemli. Tüm Türkiye’ye ve sehrimize hayirli olmasini temenni ediyorum. Insallah bundan sonra da birlikte çalismalarimiza araliksiz ve kesintisiz bir sekilde devam edecegiz” açiklamasini yapti.

Yerelde kullanilan Konyakart’la ilgili herhangi bir degisim ya da dönüsüm gerekmedigi bilgisini paylasan Baskan Altay, “Bunu kullanabileceksiniz. Ama temin ettigimiz Türkiye Kart sizi, insallah bugün Konya’da ama ileride 81 ilimizde tüm toplu ulasimi tek elden, tek kartla kullanma imkanina kavusturmus olacak. Onun için Türkiye adina çok önemli bir dönüsüm oldugunu ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandi.

Konya’nin bankacilik kartlarini tüm toplu ulasim araçlarinda kullanmasinda dünyadaki ilk sehir oldugunu da animsatan Baskan Altay, "Banka karti ile toplu ulasimi ilk kullanan sehiriz. Yine, elektronik kartlari toplu ulasimda kullanan ilk iki sehirden birisi Konya’dir. Öte yandan toplu ulasim ücret toplama sistemini kendisi isleten Türkiye’deki ender sehirlerden biriyiz. Dolayisiyla biz bu konuda geçmisten itibaren önemli isler yapiyoruz. Onun için PTT ile Türkiye Kart konusunda çalismak bizim için kiymetli ve önemli bir baslangiç” diye konustu.



"Türkiye’de ögrenci biletinin en ucuz oldugu sehir yine Konya"

Konya’da otobüslerin neredeyse günde 100 bin kilometre yol yaptigini buna ragmen Türkiye’de ögrenci biletinin en ucuz oldugu sehrin yine Konya oldugunu vurgulayan Baskan Altay, “Su an itibariyle Konya’da ögrenci bileti 4 lira. Ankara, Istanbul, Izmir ve benzeri Büyüksehirlere göre neredeyse yari fiyatina ögrenci kardeslerimizi toplu ulastirma imkanindan faydalandiriyoruz. Yine sivil bilette de Türkiye’nin en ucuz 3. Büyüksehir Belediyesi olarak çalismalarimiza kesintisiz devam ediyoruz. Bunun birlikte bir taraftan da yaklasik 1 milyar lira maliyetle 177 yeni çevreci otobüsümüzü sehrimize kavusturduk. Yine Ulastirma Bakanligimizla Konya için hayati bir is yapiyoruz. Ayni zamanda KONYARAY’in baslangicini yaptik. Insallah banliyömüz da tamamlandiginda Konya yine Türkiye’de bu manada önemli bir isi basarmis olacak” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile