Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu'ndan Başkanlık Sistemine Destek

Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, hükümetin başkanlık sistemiyle ilgili çalışmasına destek verdiklerini söyledi.

Yazılı açıklama yapan Atasoy, "TC devleti, yakalamış olduğu istikrarı başkanlık sistemine geçip başkanlık sistemiyle devam ettirmelidir. Başkanlık sistemiyle yönetilen model ülkeler vardır. Başkanlık sistemiyle yönetilen ülkelere bakalım araştıralım. Başkanlık sistemi yönetim şekli ülkede huzur ve istikrarı nasıl sağladığını göreceğiz. Başkanlık sistemi demek demokrasi demektir. Siyasetin ve siyasetçilerin milletin ve halkın hizmetinde olması demektir. Devletin her biriminin halka karşı sorumlu olması demektir." dedi.

Başkanlık sisteminin halka en ince detaylarına kadar anlatılmasını isteyen Genel Başkan Atasoy, şöyle devam etti: "Halkımızın belirli bir kısmı başkanlık sistemi denilince 'Türkiye tek adamla yönetilecek, Recep Tayyip Erdoğan başkan olacak, Erdoğan ne derse o olacak' sanıyor. Tabiri caizse 'Erdoğan Sultan olacak' şeklinde anlıyorlar. Bunun böyle olmadığı halkımıza çok iyi bir şekilde anlatılmalıdır. Başkanlık sistemi demek kuvvetler ayrılığı ilkesinin güçlü olması demektir. Barış huzur ve demokrasi demektir. Siyasetin hiçbir zaman çıkmaza girmemesi demektir. "
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile