Türkiye, Londra Kitap Fuarı’na Çıkarma Yapacak

Türkiye, Londra Kitap Fuarı’na Çıkarma Yapacak

Dünyanın yayıncılık ve telif hakları alanındaki en önemli kitap fuarlarından biri olan Londra kitap fuarına Türkiye konuk ülke olarak katılacak.

15-17 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuara, Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinatörlüğünde Türkiye’den 150'ye yakın yazar, çevirmen ve sanatçının katılması bekleniyor. Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, fuarın açılışına kendisinin de katılacağını söyledi.

‘2013 Londra Kitap Fuarı Konuk Ülke Türkiye’ etkinliğini duyurmak amacıyla Beşiktaş’ta bir otelde basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve kamuoyunun yakından tanıdığı bazı yazarlar katıldı.

Toplantıda Londra Kitap Fuarı hakkında bilgi veren Bakan Çelik, Türkiye’nin fuara konuk ülke olarak katılacağını duyurdu. Londra kitap fuarının açılışına kendisinin de katılacağını ifade eden Bakan Çelik, “Ağırlıklı olarak 15-17 2013 tarihleri arasında Londra Kitap Fuarı ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek ‘2013 Londra Kitap Fuarı Konuk Ülke Türkiye Etkinlikleri’ Şubat-Mayıs 2013 tarihleri arasında 4 aylık döneme yayılmakta olup bu kapsamda ülkemizi temsilen yaklaşık 150 kişilik yazar sanatçı çevirmen ve akademisyen 80’i aşkın kültürel etkinliğe katılacaklardır. Türkiye Yazarlar Birliği, PEN Türkiye Derneği, Türkiye Yazarlar Sendikası, Türkiye Yayıncılar Birliği, YAY-BİR, BASYAY-BİR, YAY-FED, İLESAM, EDİSAM, BESAM’ın da aralarında bulunduğu ilim edebiyat eser sahibi ve yayıncı meslek birlikleri ve derneklerinin yöneticileri değişik etkinlikleri katılarak ülkemizi temsil edeceklerdir.” şeklinde konuştu.

Dünyada 300 yıllık dengelerin değiştiğini dile getiren Çelik, “Bugünler tarihi açıdan son derece tarihi öneme sahip günler. Dünyanın üç yüz yıllık dengeleri değişiyor. Yeni jeostratejik oluşumlar ortaya çıkıyor. Buna bağlı olarak da kültürel arayışlar ve kültürel ilişkiler yepyeni imkanlarla yepyeni potansiyellerle yüzleşmek durumunda kalıyor. Türkiye dünyada hiçbir ülkenin sahip olmadığı birçok boyutluluğa ve çoğulculuğa kendiliğinden sahiptir. Başkalarının çabalayarak ulaştığı bu çoğulculuğa ve çok boyutluluğa Türkiye kendi mayası itibariyle sahiptir.” ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile