Türkiye Maarif Vakfı Heyeti Güney Afrika'da

Vakıf Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Bilgili: 'Türkiye, tüm kurum ve kuruluşları ile Afrika kıtasında olduğu gibi tüm dünyada karşılıksız olarak 'veren el' konumundadır' Vakıf Mütevelli Heyeti Üyesi Dr. Bağcı: 'Maarif Vakfı olarak dünyanın diğer bölgelerinde olduğu gibi hazırladığımız eylem planımızda Afrika'nın her yerinde olmak da var'

Güney Afrika'da çalışmalarını sürdüren Türkiye Maarif Vakfı heyeti, ülkede faaliyet gösteren Türk sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileriyle Johannesburg Yunus Emre Enstitüsü Türk Kültür Merkezi'nde bir araya geldi.

Vakıf Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, Maarif Vakfının yanı sıra Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Yunus Emre Enstitüleri, Türk Kızılayı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve yurt dışında karşılıksız çalışmalar yapan Türk STK'ları ile dünyanın çeşitli bölgelerinde birçok faaliyet gerçekleştirdiğini söyledi.

"Türkiye, tüm kurum ve kuruluşları ile Afrika kıtasında olduğu gibi tüm dünyada karşılıksız olarak 'veren el' konumundadır." diyen Bilgili, Maarif Vakfının, Türkiye'nin yurt dışındaki eğitim faaliyetlerini yürüttüğüne dikkati çekti.

Bu vakfın, yurt dışındaki STK'ların bir alternatifi olmadığını dile getiren Bilgili, Türk STK'larının bu ülkelerde var olmasının Türkiye'ye güç kattığını ifade etti.

Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Dr. Cahit Bağcı ise vakfın kuruluşu ve yapısı hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Kuruluş sürecinin çok öncelere dayandığını ve böyle bir kuruma ihtiyaç olduğunun düşünüldüğünü kaydeden Bağcı, "Maarif Vakfı 2016 yılında kuruldu ve resmi olarak faaliyetlerine bir yıldır yoğun bir şekilde devam ediyor. Maarif Vakfı olarak dünyanın diğer bölgelerinde olduğu gibi hazırladığımız eylem planımızda Afrika'nın her yerinde olmak da var." diye konuştu.

Bağcı, Maarif Vakfının yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının eğitimiyle ilgilendiğini aktardı.

Vakfın diğer çalışmalarına da değinen Bağcı, "Maarif Vakfı bir taraftan kurumsal olarak eksiklerini giderirken bir taraftan da dünyadaki FETÖ'den devralınan okulların faaliyetlerini yönetiyor. Şu ana kadar yaklaşık 200 okulu bünyemize aldık ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

Buluşmaya, Johannesburg Yunus Emre Enstitüsü Türk Kültür Merkezi Koordinatörü Gökhan Kahraman ve TİKA Koordinatörü Mehmet Akif Şekerci'nin yanı sıra Afrika National View, İHH, The House Of Wisdom, Guidence Trust, Universal İslamic and Cultural Trust, UKBA, THY, Hasene, MÜSİAD Güney Afrika gibi STK'lardan temsilciler katıldı.​
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile