Türkiye, Meyve Suyu Sektöründe, Küresel Karar Vericiler Arasında

TEKİRDAĞ - Türkiye Meyve Suyu Endüstrisi Derneği Genel Sekreteri Ebru Akdağ, Uluslararası Meyve Suyu Üreticileri Federasyonu Yönetim Kurulu'na seçilmelerinin, imajlarını güçlendirmenin yanı sıra, sektörün önüne yeni fırsat kapılarını da açacağını ifade etti.

Akdağ yaptığı yazılı açıklamada, küresel pazarda belirleyici rol almak için önemli bir adım atıldığını belirterek, Rusya'nın Kazan kentinde gerçekleştirilen IFU Genel Kurulu'nda, MEYED olarak yönetim kuruluna seçildiklerini kaydetti.

MEYED'in, Türk meyve suyu sektörünü uluslararası platformda temsil etmesinin, Türkiye'nin tanıtımı, meyve suyu sanayisinin ülke ekonomisine katkısının arttırılması, sektörün önünün açılması gibi önemli kazanımları da beraberinde getireceğini anlatan Akdağ, Türk meyve suyu sektörünün gelişimine ve dünyaya açılımasına katkı sağlayacağını kaydetti.

Türkiye'nin, küresel meyve suyu sektörü karar vericileri arasında yerini aldığını ifade eden Akdağ, Türkiye meyve suyu sanayisinin yüksek potansiyelini ortaya koymak için çalışan MEYED'in küresel pazarda belirleyici rol almak için önemli bir adım attığını ifade etti.

Akdağ, dünyaca ünlü firmaların birarada olduğu, küresel meyve suyu sektörü adına kararların alındığı bir kurulda MEYED'in de, Türk meyve suyu sektörünü temsil etmesinden memnuniyet duyduklarını belirterek, Türkiye'nin bu adımı atmasının ülkede meyve suyu sektörünün hızla gelişen ve gelecek vaat eden bir endüstri haline geldiğinin en somut göstergesi olduğunu kaydetti.

IFU Yönetim Kurulu'nun en fazla yedi kişiden oluştuğunu ve her bir üyenin ayrı bölgeyi temsil ettiğini anlatan Akdağ, şu bilgileri aktardı:

"Amaç, yönetim kurulunun tüm dünyayı temsil edecek şekilde düzenlenmesi. MEYED olarak, Türkiye'yi içine alacak şekilde dünya meyve suyu pazarının stratejik iki bölgesini, Güney Doğu Avrupa ve Avrasya'yı temsil etme hakkı kazandık. Bu noktada elde edilen kazanç, IFU Yönetim Kurulu'na seçilmenin ötesinde yüksek potansiyelli bir bölgenin temsilcisi olarak konumlanma başarısı oldu. Güç dengelerinin yeniden şekillendiği günümüzde, elde edilen bu yeni konum, sektörümüz açısından stratejik bir başarı olarak kabul edilmeli."

Akdağ, Türk meyve suyu endüstrisinin dünya ölçeğindeki saygınlığının temelinde, "Öncelikle dürüst rekabete verdiği önem ve tüketicisi için en kalitelisini üretme çabalarının" yattığını ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile