Türkiye Muhtarlar Derneği Devrek Şubesinden Basın Toplantısı

Türkiye Muhtarlar Derneği Devrek Şubesinden Basın Toplantısı

Türkiye Muhtarlar Derneği Devrek Şubesi tarafından düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında muhtarların sorunları ele alındı.

Türkiye Muhtarlar Derneği Devrek Şubesi Başkanlığı tarafından düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında muhtarların mevcut sorunları ele alındı.

Arkadaş Kahvaltı Salonunda düzenlenen basın toplantısında konuşan Türkiye Muhtarlar Derneği Devrek Şubesi Başkanı Mustafa Taşçı, “Bizler çok az miktarda maaş alan seçilmiş kişileriz öncelikle en büyük sıkıntımız bu bunu buradan belirtmek istiyorum. 380 TL maaş alıyoruz ama 390 TL sigorta primlerimizi bile ödeyemiyoruz özellikle bu sıkıntımızın bir an evvel giderilmesini bu günkü iktidardan özellikle rica ediyorum. Hangi meslek grubunun muhtarlar kadar maaş aldığını sizlere sormak istiyorum. Türkiye'deki seçilmişlerin içerisinde maaş almayan tek grup muhtarlardır. Bakın milletvekilleri maaş alıyor, belediye başkanları maaş alıyorlar ama muhtarları maalesef şimdiye kadar meclis yöneten hükümetler yoksulluğa mahkûm ettiler. CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt'ün ülkemizde görev yapan 53 bin muhtar adına TBMM'ye vermiş olduğu Kanun Teklifine bu günkü iktidar ret oyu kullanmıştır. Buradan AK Parti Zonguldak Milletvekilimiz Özcan Ulupınar'a sesleniyorum. Eskiden sizde muhtar çocuğuydunuz ve seçimlerde bizlere haklarımızı mecliste savunacağınızı söylemiştiniz oysa CHP'nin verdiği Kanun Teklifine sizde iktidar milletvekilleri olarak hayır diyenlerden oldunuz nerede bizlere verdiğiniz sözler” dedi.

Muhtarların sadece muhtar ismi sıfatı taşıdıklarını ve adeta başka bir işe yaramadıklarını ifade eden Taşçı, “Belediyelerde her ay yapılan Olağan Genel Kurul Toplantılarında İmar İşleri Müdürlüğü tarafından alınan karalar hakkında bizlerle istişarede bulunulsa veya bizleri yani mahalle muhtarlarını o toplantılara davet etseler en azından yapılan binaların yani çarpık kentleşmenin el ele vererek önüne geçilmiş olunur. Mahalle muhtarı Belediye İmar İşleri Müdürlüğünden o araziyi veya o arsayı en iyi bilen kişidir. Belediye Başkanımızın veya ilçe kaymakamımızın hiç olmazsa birkaç ayda bir bizleri bir araya getirerek mahalle veya köylerde ki mevcut sorunlarımızı dile getirme imkanını yakalamış oluruz” diye konuştu. Bizler siyaset üstü insanlarız diyen Mustafa Taşçı şunları söyledi:“Bizim hiçbir siyasi bağımız yoktur. Özellikle bunun böyle bilinmesini isterim sorunlarımızı her platforma dile getirmekten asla çekinmeyeceğim. 87 yıl önceki çıkan Köy Kanununu bir an önce değiştirilmesini yeni Köy Kanunu tasarısının yasalaştırılmasını ve AK Parti Zonguldak Milletvekilimiz Özcan Ulupınar'ın mecliste muhtarların sorunları ile ilgili kanun teklifi vermesini 53 bin muhtar adına istiyoruz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile