Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Akdeniz Açıklaması

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz, "Muhtarlarımız barışa ve kardeşliğe her zaman desteğini sürdürecektir" dedi.

Akdeniz, Adıyaman Belediyesi ve Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Dayanışma Derneği'nin ev sahipliğini yaptığı Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu 15. İstişare ve Yönetim Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, geleceğin Türkiye'si içinde muhtarlığın, Türk toplumunun vazgeçilmez unsuru olarak tarihteki yerini alacağını söyledi.

Muhtarlık özlük haklarının düzeltilmesinin önemli olduğuna işaret eden Akdeniz, yetkililere teşekkür ederek, Büyükşehir yasası görüşmelerinde muhtar oy pusulalarının düzenlenmesinin de büyük bir gelişme olduğunu aktardı.
Muhtarların belediye meclisine girmesi gerektiğini vurgulayan Akdeniz, kent konseyi kararlarının da tavsiye niteliğinden çıkartılıp yaptırım gücüne dayandırılmasını istedi.
Ülkenin temel çimentosunun köyler olduğunu savunan Akdeniz, şunları kaydetti:
"Köylerimiz yaşamalı ki demokrasimiz daha güçlü olsun. Muhtarlarımız yaşamalı ki demokrasimiz daha da gelişsin. Bir toplumda ilerleme, toplumsal huzur ve barışın tesis edilmesi ile mümkün olur. Farklılıklarımız düşünsel kumaşlarımızın zenginlikleridir. Bu renkler ve desenler bir toplum oluşumuzun göstergesidir. Karşı fikirlere saygılı olduğumuzu becerebildiğimiz sürece her türlü barış sağlanabilir. Diyalog ve uzlaşı çağımız diplomasisinin geliştirdiği en önemli olgudur. Muhtarlarımız barışa ve kardeşliğe her zaman desteğini sürdürecektir. Toplumumuzun içinde bulunduğu tüm sorunların çözümünde devletimizle el ele çalışacağız"
Güneydoğu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hatip Şener ise ülkenin sorunlarına sürekli değindiklerini belirterek, çözüm ve barış sürecine herkesin destek olması gerektiğini ifade etti.

İç barışın bir an önce sağlanması gerektiğinin altını çizen Şener, "Birbirimize kenetlenmeliyiz. Doğusu ile batısı ile sahiplenmeliyiz. Dilimizden, kalbimizden ve klavyelerimizden barış dilini düşürmeyelim. Biz muhtarlar barış sürecini destekleme adına sürekli toplantılar düzenliyoruz. Halklar arasında hiçbir sorun yoktur. Ben inanıyorum ki muhtar arkadaşlarımız gittiği yerlerde bu huzur ortamını anlatıyorlardır. Biz halkı barıştırmışız. Halkta bir sorun yok. Yukarıdaki muhatapların bir an önce süreci hızlandırmaları ve mutlu sona ulaştırması gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş da muhtarlığın çok önemli bir yer olduğunu anlatarak, halkın sıkıntılarını anlatacak ilk yerinin burası olduğunu dile getirdi.
Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise Adıyaman'daki birlik ve beraberliğin Türkiye'ye örnek olacak bir kent olduğunu, buradaki huzurun sosyologlar tarafından incelenmesi gerektiğini aktardı.


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile