Türkiye'nin 23. Doga Harikasi Güney Selalesi Ziyaretçilerini Bekliyor

Türkiye'nin 23. Doga Harikasi Güney Selalesi Ziyaretçilerini Bekliyor

Türkiye’nin 23. doga harikasi Güney Selalesi, dogan güzellikleri ve Cindere Baraj Gölünde yapilan tekne turlariyla yerli ve yabanci turistlerin gözde mekanlarindan birisi haline geldi.



Dogasiyla her yil binlerce turisti agirlayan Denizli, sakli kalan güzellikleriyle de dikkat çekiyor. Kentin dogan zenginliklerinden olan ve birinci derece dogal sit alani içinde yer alan Güney Selalesi, her geçen gün ziyaretçi sayisini arttiriyor. Milli Parklar Genel Müdürlügü’nün tabiat aniti olarak tescil ettigi selale, Denizli’nin önemli bir gezi rotasi olarak da doga tutkunlarinin ilk tercihleri arasinda yer aliyor. Gizli kalmis bir güzellik olarak her geçen yil ziyaretçi sayisini arttiran Güney Selalesi, Denizli’ye 50, Güney ilçesine ise yaklasik 4 kilometre uzaklikta bulunuyor. Selalenin güneyinden Menderes Nehri geçiyor.

Dogal güzelligi bakimindan görülmeye deger mekanlar arasinda bulunan Güney Selalesinde, suyunun kireçli olmasi sebebiyle selale yataginda kalker basamaklar ve çesitli olusumlar meydana geliyor. Gün dogumundan aksam saatlerine kadar fotograf tutkunlarinin ziyaret ettigi selale, zümrüt yesili kadife görünümlü yosunlar üzerinde süzülen su damlalarinin olusturdugu görüntüyle parmak isirtiyor. Güney’e gelen yerli ve yabanci turistler, Türkiye’nin 23. Doga harikasi Güney Selalesini ziyaret ederek bir tekne turuna da çikabiliyor. 40 kisi tasima kapasitesine sahip tekneye binen yerli ve yabanci turistler, Cindere Baraj Gölü çevresindeki essiz dogal güzellige sahip ormanlari, göçmen kuslari ve dogal güzellikleri görebiliyor.

Sezonun gelmesiyle birlikte yurt içi ve yurt disindan ziyaretçileri agirlamaya basladiklarini belirten isletmeci Muzaffer Çelik, “12 senedir, Güney Selalesinde vatandaslarimiza hizmet veriyoruz. Ekibimizle birlikte gelen misafirlerimize buradaki dogan güzelligi tanitmak için çaba harciyoruz. Buraya gelen misafirlerimiz hem selaleyi görüp hem de ailesiyle birlikte mangal yakarak farkli bir gün geçirebiliyor. Selalenin suyu bu sene güzel. Bu aylarda artik okul turlari ve grup turlari oluyor. Su yükselince, teknemizle gezinti yapabiliyoruz. Teknemiz belediyeye aittir. Herkesin gelip bu doga harikasini görmesini istiyoruz. Burasi Denizli’ye 55 kilometre uzaklikta bulunuyor. Tripolis Antik Kenti üzerinden buraya ulasilabiliyor. Usak tarafindan Güney içerisinden levhalarimizi takip ederek gelebilirsiniz. Selalenin suyu, dagdaki kaynaktan geliyor. Tasima degildir, dogal sudur. Suyumuz sürekli akmaktadir. Selalenin yüksekligi tahmini 40 metredir. Ortada magaramiz var. Magaraya girebilir, yüzebilirsiniz. Selalenin suyu Cindere Barajina dökülüyor” dedi.



Ünü duydugu Güney Selalesini görmek için Eskisehir’den gelen Suat Ünlü, “Selalenin ününü duyup geldik. Çok begendik, herkese tavsiye ediyoruz. Her gelip gidiste buraya ugrayacagiz. Herkese de mutlaka buraya ugramalarini tavsiye ediyoruz” derken, esi Irem Ünlü ise “Selale dogalligi ve alabaligiyla hem görsel hem lezzetli bir yer. Herkese tavsiye ederiz” ifadelerini kullandi.

Merak ettigi Güney Selalesini görmek için esiyle birlikte Aydin’dan gelen Ugur Güney ise “Yolumuzun üzeriydi. Ismini çok duymustuk, gelmek bugüne nasipmis. Tatlari ve lezzetleri çok güzel bir yer. Herkesin gelip görmesini isteriz. Her yer su sesleriyle dolu, görsel sölenler var. Herkesin ugrayabilecegi, ailecek ve çocuklarla birlikte güzel bir vakit geçirilecek ender yerlerden birisi” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile