Türkiye'nin 81 Ilinde Gida Denetimleri Es Zamanli Basladi

Türkiye'nin 81 Ilinde Gida Denetimleri Es Zamanli Basladi

Tarim ve Orman Bakanligi’na bagli gida denetim görevlileri, Türkiye’nin 81 ilinde güvenilir gida arzinin saglanmasi ve tüketici sagliginin korunmasi amaciyla; et, süt ve yumurta üretilen imalathanelerin denetimlerine es zamanli basladi.

Gida denetim görevlileri, gida ve gida ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, satis, toplu tüketim, dagitim gibi asamalarindaki tüm resmi kontrolleri 5996 sayili "Veteriner Hizmetleri, Bitki Sagligi, Gida ve Yem Kanunu"na göre yürütüyor. Bu çerçevede Türkiye’nin 81 ilinde et, süt ve yumurta üretilen imalathanelerin denetimlerine es zamanli baslandi. Ankara’da bir et imalathanesinde yapilan denetimlerde ise ürünlerin saklanma sartlari incelendi.

Tarim ve Orman Bakanligi Ankara Il Müdürü Bülent Korkmaz, burada yaptigi konusmada, denetimlere hiz kesmeden devam edildigini söyledi.

Et, süt ve yumurta ürünlerine yönelik yogunlastirilmis denetimlerde titizlik çalistiklarini belirten Korkmaz, “Bugün Akyurt ilçemizdeki bir et isleme tesisinde ekiplerimizle beraber denetim gerçeklestirdik. Ankara genelinde de 320 gida denetim görevlisi söz konusu sektörlere yönelik denetim yapiyor” dedi.

Söz konusu gerçeklestirilen isletmedeki denetimlerde her sartin gözden geçirildigini vurgulayan Korkmaz, “Isletmenin fiziki sartlari, asgari hijyen ve teknik sartlari ne kadar sagladigi. Onay belgelerinin olup olmadigi, etlerin nereden geldigi, ürünlerin hangi sartlarda islendigi. Çalisanlarin hijyen belgesi, depolarin sicakligi, ürünlerin etiket bilgileri, son çiktilarin nereye gittigi. Gerek ham maddelerin gerek çiktilarin nereye gittigi izlenilebilirlik sartlari olmak üzere 5996 sayili gida kanunu çerçevesinde yetkili gida kontrollerimiz tarafindan bir denetim yapildi” diye konustu.

Es zamanli baslayan denetimler 13 Ekim tarihine kadar devam edecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile