Türkiye'nin Detroit'i Bursa Savunmada Da Büyümek İstiyor

Otomotiv sektöründe Türkiye'nin Detroit'i olarak anılan Bursa'da sanayiciler savunma sanayine yönelmek istiyor

Otomotiv sektöründe Türkiye'nin Detroit'i olarak anılan Bursa'da sanayiciler savunma sanayine yönelmek istiyor. Çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren 35 iş adamı, Ankara Sanayi Fuarı'nı ziyaret ederek, sektör ile ilgili önemli temaslarda bulundu. Otomotiv sektöründeki alt yapıyı kullanarak savunma sektöründe yer almak istediklerini belirten Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı İlhan Parseker, "Türkiye'nin kalkınması için kesinlikle savunma sanayine yönelmemiz lazım" dedi.
Ankara Sanayi Odası tarafından Sincan'da 5 bin metrekaresi kapalı toplam 10 bin metrekare alanda Ankara Sanayi Fuarı açıldı. Fuarın açılışına Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Ali Babacan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ankara Valisi Alaattin Yüksel, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdemir ve çok sayıda iş adamı katıldı.
Bursa'dan da makine imalat, otomotiv, tekstil ve gıda sektöründe faaliyet gösterip farklı alanlara yönelmek isteyen 35 kişilik iş adamı grubu fuarı ziyaret etti. BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker, Bursa'nın otomotiv ve tekstilden sonra savunma sanayiinde boy göstermesi için fuarı ziyaret ettiklerini söyledi. Türkiye'nin sanayide önemli bir noktada olduğunu vurgulayan Parseker, Türkiye'nin spesifik olarak bazı sektörlerde çok öne çıktığını belirtti.
Parseker, "Savunma sanayiinde düşündüğümüz mertebede değiliz. Bunun için de savunma sanayiini ön plana çıkartacak ve yurt dışı destekli yan sanayii ortadan kaldıracak bir durum oluşturmak lazım" diye konuştu.
SAVUNMA SEKTÖRÜ İÇİN MECLİSE RAPOR SUNACAĞIZ"
Eş zamanlı olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) de malzeme sergisi açtığını hatırlatan Parseker, TSK'nın burada kendisine lazım olan malzemeleri sergilediğini kaydetti. Parseker, lazım olan malzemelerin nereden ne kadar ithal edildiği konusunda da bilgi verildiğini, böylece döviz çıkışının engellendiğine dikkat çekerek, "TSK'nın düzenlediği bu serginin Bursa'da yapılması için teşebbüste bulunacağız. Eğer bu sergiyi Bursa'da da düzenlemeyi başarabilirsek daha fazla dikkat çekebiliriz. Aynı zamanda Sanayi Fuarı'nın da önemli bir ivme kazandıracağını düşünmekteyiz" dedi.
Fuarla ilgili rapor hazırlanacağını kaydeden Parseker, bunun meclis üyelerine sunulacağının altını çizdi.
Savunma sanayiinin makine üretmekten ziyade araştırma ve geliştirme anlamında da çok önemli mesafe kat edeceğini anlatan Parseker, şunları söyledi:
"Bir kilo demirle bir kilogram cep telefonunun fiyatı ne kadar çok farklıysa, teknolojinin girdiği ürünün değeri de o kadar artıyor. Kazancın ülkemizde kalması için kesinlikle savunma sanayiine yönelmemiz lazım."
Ankara'da 1 - 5 Ekim 2010 tarihleri arasında açık kalacak fuara 12 ülkeden yaklaşık 170 yerli ve yabancı firma iştirak etti. Fuar 11.00 - 19.00 saatleri arasında ücretsiz ziyaret edilebilecek. TSK'nın 7 bin 500 lojistik ürününün yer aldığı 2. Malzeme Sergisi de 10 Ekim 2010 tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile