Türkiye'nin En Büyük Ikinci Kütüphanesi Gaziantep'te Hizmete Açildi

Türkiye'nin En Büyük Ikinci Kütüphanesi Gaziantep'te Hizmete Açildi

Sahinbey Belediyesi tarafindan yapilan ve Türkiye’nin en büyük ikinci kütüphanesi olan Sahinbey Millet Kütüphanesi vatandasin hizmetine açildi.

Gençlere ve egitime yönelik projeleriyle vatandasin takdirini kazanan Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, Türkiye’nin ikinci büyük kütüphanesini Gaziantep’e kazandirdi. Akkent Mahallesi’nde 40 bin metrekarelik alana yapilan Sahinbey Millet Kütüphanesi grup çalisma salonlari, çocuk kütüphanesi, engelsiz yasam kütüphanesi, kafeterya, internet ve ücretsiz çorba hizmetleri ile hizmet vermeye basladi.



“Heyecanla beklenen o an geldi”

Türkiye’nin en büyük ikinci kütüphanesinin Gaziantep’in ve Sahinbey’in hizmetine sunuldugunu ifade eden Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, “Gençlerimizin heyecanla bekledigi o an geldi ve Sahinbey Millet Kütüphanesi’ni vatandasimizin ve gençlerimizin hizmetine sunduk. Temelini attigimiz ilk günden bu yana sehrimize böyle bir eseri kazandirmak için büyük bir fedakârlik ile çalistik. 40 bin metrekare alan üzerine insa ettigimiz kütüphanemiz 500 bin kitap kapasiteli ve içerisinde grup çalisma salonlari, çocuk kütüphanesi, engelsiz yasam kütüphanesi, ilkokul, ortaokul, lise, üniversite hazirlik, lisans ve lisansüstü çalisma salonlari, bilgisayarli çalisma salonlari, güzel sanatlar ve mühendislik çalisma alanlari ile ögrencilerimize hizmet verecek. Kütüphanemiz ayni anda 4 bin 500, günlük 20 bin ögrencimize ve vatandasimiza hizmet verecek. Kütüphanemizde bilgisayar, internet ve çorba bizden çalismak ve basarmak ise gençlerimizden. Kütüphanemizi gençlik haftasinda vatandasimizin hizmetine sunduk. Kütüphanemiz hayirli ugurlu olsun” diye konustu.



Akilli kütüphane

Mimarisi ve fonksiyonlari ile akilli kütüphane özelligini tasiyan Sahinbey Millet Kütüphanesi’nin çatisi titanyum malzemelerden yapiliyor. Binanin çatisina kurulan günes panelleri binanin elektik ihtiyacini karsilarken, çevresine kurulan 30 tonluk depolar sayesinde toplanan sular filtreden geçirilerek yesil alanlarin sulanmasinda kullanilacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile