Türkiye'nin En Hizli Dron Pilotlari Belli Oldu

Türkiye'nin En Hizli Dron Pilotlari Belli Oldu

Isparta’da TEKNOFEST çatisi altinda düzenlenen Drone Sampiyonasi sona erdi. T3 Vakfi Genel Sekreteri Muhammet Saymaz, "TEKNOFEST’in en önemli amaçlarindan bir tanesi bilime ve teknolojiye olan ilgiyi artirmak. Bunu da basarmis bulundugumuz düsünüyoruz” dedi.

Türkiye Teknoloji Takimi “T3” Vakfi ile Sanayi ve Teknoloji Bakanliginin yürütücülügünde bu yil 7.’si düzenlenen TEKNOFEST Drone Sampiyonasi’nin 1’inci etabi Isparta’da sona erdi. Türkiye’nin birçok ilinden gelen 32 dron pilotu, hiz ve manevra kabiliyeti yüksek, tamamen kullanicinin yeteneklerine dayali olarak tasarlanan araçlariyla kiyasiya mücadele etti. 24-25 agustos tarihleri arasinda Isparta Atatürk Stadyumu’nda düzenlenen sampiyonayi Isparta Valisi Aydin Barus, AK Parti Isparta Milletvekili Mehmet Ugur Gökgöz, MHP Isparta Milletvekili Hasan Basri Sönmez Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen takip etti.

Program sonunda konusan T3 Vakfi Genel Sekreteri Muhammet Saymaz, yapilan organizasyonda Isparta’da oldugundan dolayi memnuniyetini dile getirerek, “Genç kardeslerimiz kiymetli vakitlerini burada harcadilar. Iki gündür yogun bir mesai, yogun bir fedakarlik içerisinde bu süreci tamamladilar. Umariz ki İçel’deki asamaya kalan kardeslerimiz, daha sonra Adana’da ki asamada kardeslerimiz güzel sonuçlar elde ederler. TEKNOFEST kaybedeni olmayan bir festivaldir. Gençlerimiz buraya geldiler, yarislar, problemlerle karsilastilar ve genç yasta bu problemler nasil çözülür onlari burada taktik etmis oldular ve bir yarisa girdiler. Üzülmek, sevilmek bunlar hayatin her evresinde olan seyler o yüzden bu kardeslerimizin derece almalari kiymetli ama hiçbirinin kaybetmedigini özellikle vurgulamak istiyorum” dedi.

Konusmasinin devaminda TEKNOFEST’in önemine deginen Saymaz, “TEKNOFEST’in en önemli amaçlarindan bir tanesi bilime ve teknolojiye olan ilgiyi artirmak. Bunu da basarmis bulundugumuz düsünüyoruz çünkü 2018 yilinda biz bu ise basladigimizda 20 bin yarismaci basvurmustu. Bu yil 1 milyon 650 binden fazla yarismaci basvurdu. Bu çok kiymetli bir sey burada gençlere, Türk topluluguna alan açtigimizda ne kadar kendini bulabilirse, ne kadar kendine alan açilirsa o kadar basarili olabilecegini de gösteriyor. Bugün yarismalarimiza baktigimizda elli kategoride yarisma yapiyoruz. Dünyanin hiçbir yerinde böyle bir sey yok örnegin dünyanin en iyi roket yarismasi vardir, dünyanin en iyi model uydu yarismasi vardir düzenleniyordur ama bir kurumla eslesmistir ve çok spesifiktir. Biz bunlarin tamamini birlestirmis vaziyette hepsini organize ediyoruz. Çünkü bizim medeniyetimizin bize yüklemis oldugu misyon geregi biz, bilim ve teknoloji geride kalmamaliyiz. Yarinin teknolojilerine odaklaniyoruz ki istedigimiz seviye ulasabilelim. Bugün dron yarismalarindan bir tanesi de böyle bir yarisma. Ben tüm yarismacilarimizi tebrik ediyorum" dedi.



“Gelecege umutla bakiyoruz”

Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen ise yaptigi konusmasinda TEKNOFEST’in Isparta’da yapmis oldugu etkinlikte gurur duydugunu belirterek, "Bu genç çocuklarimizin basarisini görünce mutlu olmamak elde degil. TEKNOFEST’in Isparta’da yapmis oldugu bu çalismanin ne kadar degerli oldugunu burada bir kez daha gördüm ve bu gençlerimizin gelecekte ülkemize neler katabilecegini izlerken düsünerek buraya geldim. Bizler artik dünyada meydana gelen teknolojik gelismeleri en yakin seviyede takip ederek, ulasabilen ve teknolojinin gelismesine katki saglayan bir ülke olduk. Yapmis oldugumuz hem savunma sanayinde, hem de bu tür çalismalardaki etkinliklerimiz ve güzelliklerimiz bizleri onurlandirdi ve duygulandiriyor. Savunma sanayisindeki yapilan güzelliklerin devaminda gelen bu çalismalar gelecege daha çok umutla bakmamizi sagliyor. Biz her zaman sunu söylüyoruz, bizim gelecegimiz gençler bunu laf olsun diye söylemiyoruz bugünkü programimizi takip ettikten sonra bu bir kez daha tasdiklendi. Bu tür gelismelerde bize düsen vazifeleri en iyisini yapmak için hazir oldugumu söylemek istiyorum. Önümüzdeki yilda bu programi çok daha büyük etkinlikleri olan sekliyle yapmak istedigimizi kendisine bahsettim ve Selçuk Bayraktar Bey’e de saygilarimi ve sevgilerimi ilettim. Bu güzelligi gelecek senede çok daha farkli etkinliklerle yapmak bizim en büyük istegimizdir" seklinde konustu.

Isparta Valisi Aydin Barus ise havacilik uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST’in önemli ayaklarindan birisinin Isparta’da düzenlenmesinden büyük bir mutluluk duydugunu belirttigi konusmasinda “32 yarismacimiz burada iki gündür ter döküyorlar ve Ispartali vatandaslarimiz özellikle gençlerimizin, çocuklarimizin yogun ilgisi hakikaten bu yarismanin amacina ulasmasi yönünde çok büyük umut vadetti bize. Bu yarismanin Isparta’da düzenlenmesinden dolayi T3 Vakfi mütevelli heyeti Baskani Selçuk Bayraktar’a yönetim kuruluna ve genel sekreteri Muhammet Saymaz’a çok tesekkür ediyoruz. Emegi geçen tüm arkadaslarimiza tesekkür ediyoruz. Insallah önümüzdeki yillarda daha genis bir sekilde baska yarismalarinda Isparta’da düzenlenebilecegini ve bu konuda katkiya hazir oldugumuzu belirtiyorum” açiklamalarinda bulundu.

Sampiyona sonunda Atakan Mercimek 1’inci, Nazim Tütün 2’nci, Burak Mercimek 3’üncü ve Doruk Cengiz 4’üncü oldu. Dereceye giren dron pilotlarina ödülleri protokol üyeleri tarafindan takdim edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile