Türkiye'nin En Pahali Tofas'i

Türkiye'nin En Pahali Tofas'i

Türkiye’nin en pahali TOFAS arabasi Bursa’da satildi. Tanju Akdogan’in bir buçuk yillik emegi sonucu ortaya çikan Dogan SLX marka araci Bursa’da yasayan is insani Yusuf Yamanlar 180 bin liraya satin alarak tarihe geçti. 560 beygir gücüne ulasabilen araç iç tasarimi ve orijinal kaportasiyla ilgi odagi oldu.

Türkiye’nin en çok tercih edilen araçlarindan biri olan TOFAS’in Dogan SLX marka araci rekor fiyattan alici buldu. Türkiye’de araç piyasasina bir dönem damgasini vurmus ve günümüzde ise esine nadir rastlanan Dogan SLX marka araç, bir buçuk yilda modifiye edildi. Dis görünümü, iç tasarimi ve motoru adeta bastan yapilarak en lüks araçlardaki konforun saglandigi araç 180 bin lira satis bedeliyle yeni sahibini buldu. Araç iç tasarimi ve teknik özellikleriyle de herkesi sasirtti.

Bursa’da araç kiralama isi ile ugrasan Yusuf Yamanlar Dogan SLX marka araci aldiktan sonra yaptigi açiklamada, “Allah’ima sükürler olsun ki 35 yasindayim ve 35 yillik hayalimi bugün gerçeklestirdim. Bu arabalar Türkiye’de yasayan her arkadasimin, her kardesimin çocukluk hayalidir. TOFAS’in kus serisi, eskimeyen bir yüz. Allah bana en lüks araçlara binmeyi nasip etti ama böyle bir Dogan’a binmeyi nasip etmedi. Bu araç benim çocukluk hayalimdi. Yaklasik bir buçuk yillik emegin eseri olarak Türkiye’de esi benzeri olmayan bu araç ortaya çikti. Allah bana bugün bu arabayi almayi nasip etti. Özür dileyerek söylüyorum bu araca verdigim para çok önemli degil çünkü bu arabada ciddi bir emek var. Tanju Akdogan kardesim bu araca bir buçuk yildir emek veriyor ve gözü gibi bakiyor. Kendisiyle anlasarak arabayi hanemize kazandirdik. Allah hayaliyle yatip kalkan herkese hayallerine kavusmayi nasip etsin” ifadelerini kullandi.

Türkiye’nin en pahali Dogan SLX’i hakkinda bilgiler paylasan aracin mimari sosyal medya fenomeni ve ayni zamanda tir soförü olan Tanju Akdogan, “Yaklasik bir buçuk yillik emegin eseri olarak bu araç ortaya çikti. Aracimiz 1993 model Dogan SLX tamamiyla hatasiz, islemsiz, kaporta olarak orijinaldir. Günesin verdigi zararlardan dolayi aracimiz disaridan boyalidir. Aracimiz turbo 4.0 enjeksiyonludur. BMW M3 sanzimani kullandik. Torpidosunda dahi tek bir çizik çatlak yok. Aracimizin direksiyonu Mercedes direksiyonu, koltuklarinda ise elektrikli isitmali ve elektrikli ayarlanabilir Mercedes koltugunu tercih ettik. Tavan ve kapi dösemelerimiz BMW F30 marka araçtan buraya uyarlandi. Ayrica normal standart göstergelerimizi dijital gösterge ile degistirdik. Aracimizda üst düzey ses sistemi mevcut. Aracimizin bu donanimlara ve bu görünüme kavusmasinda büyük emegi olan Antalya’da yasayan Metin Dogan ustamiza çok tesekkür ediyorum. Aracimiza turbo modifiye yapilmis olup görselligi ve motor performansiyla öne çikmaktadir. Aracimiz 560 beygir gücüne ulasabiliyor. Aracimiz 0 kilometre hizdan 400 kilometre hiza 11.4 saniyede çikabiliyor. 100 kilometre hizdan 200 kilometre hiza ise 6.5 saniyede çikabiliyor. Aracimiz hem cadde modu hem de yaris moduyla Türkiye’nin hatta dünyanin sayili araçlarindan bir tanesidir. Yeni sahibine hayirli olsun" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile