Seferihisar Belediyesi ev sahipliğinde `Cittaslow Türkiye Bilim Kurulu` İzmir`de yapıldı. Kurulda aralarında Yalvaç, Vize, Perşembe ve Yenipazar ilçelerinin birliğe üyelikleri kabul edildi. Böylece 24 ayrı ülkeden 154 üyesi bulunan birliğe, Seferihisar, Taraklı, Gökçeada ve Akyaka’nın ardından 4 ilçe daha dahil olmuş oldu.
Yaşar Üniversitesi Bornova Kampüsü yapılan Cittaslow Türkiye Bilim Kurulu toplantısına üye belediye başkanlarının yanı sıra 16 üniversiteden 30 bilim adamı katılarak, fikirleriyle harekete destek verdi. Birliğin Türkiye temsilcisi Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye’de ilk kez yapılan toplantıda `yavaş` felsefesini bir yaşam biçimi olarak daha iyi anlaşılmasını sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Soyer, "Bir yerel kalkınma modeli olarak verilecek bilimsel katkıları ve bu felsefenin Türkiye’de yaygınlaşmasını sağlayacak komitelerin oluşturulmasını istiyoruz." dedi.
Toplantıya katılan Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram da hızlanan dünyada kimliklerin, yaşam tarzlarının yok olduğu ve hız kültürünün insanları yalnızlaştırdığını ifade etti. Köklerinden koparılan insanların hızla küreselleşmeye doğru gittiğini belirten Bayram, şunları söyledi: "Büyük kentler yaşanabilir olmaktan giderek uzaklaştı. En hızlı ülkeler en şişman insanlara sahip oldu. Yavaşlamayı yaşamın dengesini korumak olarak anlamak gerekir."
Toplantının alan incelemesi bölümünde katılımcılar, Yaşar Üniversitesi Bornova Kampüsü`nü, Rektör Prof. Dr. Murat Barkan eşliğinde gezdi. Ardından katılımcılar ikinci alan gezisini Seferihisar’ın Sığacık bölümündeki üretici pazarına ve yat limanına yaptı.
Türkiye'nin En Sakin Şehirleri Arasına Yalvaç Da Girdi
Isparta`nın Yalvaç ilçesi, merkezi İtalya`da bulunan Cittaslow (Sakin şehir) Birliği`ne katıldı.