Türkiye'nin Gönderdigi 50 Bin Doz Sinovac Asisi KKTC'ye Geldi

Türkiye'nin Gönderdigi 50 Bin Doz Sinovac Asisi KKTC'ye Geldi

Türkiye tarafindan gönderilen 50 bin doz Sinovac asisi, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) baskenti Lefkosa’ya ulasti.

Türkiye’nin KKTC’nin Covid-19 salgini ile mücadelesine destek devam ediyor. Türkiye’den KKTC’ye gönderilen 50 bin doz Sinovac asisini tasiyan ambulans uçak, baskent Lefkosa’da bulunan Ercan Havalimani’na inis yapti.

KKTC Saglik Bakan Ünal Üstel, Türkiye’ye tesekkür ederek, “Anavatan Türkiye, Covid-19 ile mücadele kapsaminda ülkemize bu gece 50 bin doz Sinovac asisini daha ulastirmis, Türkiye Saglik Bakanligina ait ambulans uçakla gelen asilar KKTC Saglik Bakanligi yetkililerine teslim edilmistir. Covid-19 salgininin en basindan bu yana destegini esirgemeyen Türkiye’nin destegi ile mücadelemizi etkin bir sekilde sürdürmekteyiz. Büyük bir özveri ve fedakarlikla ülkemize asiyi temin etmeye devam eden Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a, Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay ve Saglik Bakani Fahrettin Koca’ya yaptiklari tüm katkilardan dolayi yürekten tesekkür ederim” dedi.



KKTC’de son 24 saatte 17’si yerel 26 yeni vaka

KKTC’de korona virüs salgininda vaka sayilari artmaya devam ediyor. Üstel, son 24 saatte yapilan test sayisinin 9 bin 155 oldugunu ve 17’si yerel olmak üzere toplam 26 yeni vaka tespit edildigini belirtmis, 29 kisinin de taburcu edildigini aktarmisti. Bakan Üstel, vakalardan 2’sinin havayolu, 7’sinin ise daha önce tespit edilen vakalarin temaslilari oldugunu ve gözetim altinda bulunduklarini kaydetmisti.

Son verilerle ülkede toplam vaka sayisi 7 bin 458’e ulasirken, salginin baslangicindan bu yana Covid-19 nedeniyle 33 kisi hayatini kaybetti. Bakan Üstel, vakalardan 8’inin Lefkosa, 4’ünün Girne ve 5’inin Gazimagusa bölgesinde tespit edildigini aktarmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile