Türkiye'nin Gündemi Kusadasi'nda Ele Alindi

Türkiye'nin Gündemi Kusadasi'nda Ele Alindi

Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, KRT TV’de canli olarak yayinlanan “Simdiki Zaman” isimli programa konuk oldu. Moderatörlügünü Gürkan Hacir’in yaptigi, usta gazeteciler Ugur Dündar, Baris Yarkadas, Zeynep Gürcanli, Necdet Saraç ve CHP Grup Baskan Vekili Engin Altay’in’da konuk olarak yer aldigi programda Türküye ve dünya gündemine dair önemli konulara masaya yatirildi.

KRT TV’nin en çok izlenen programlarindan “Simdiki Zaman”, bu hafta Kusadasi Altin Güvercin Amfi Tiyatro’dan canli olarak yayinlandi. Kusadasi Belediyesi’nin ev sahipliginde gerçeklesen programa usta gazeteciler Ugur Dündar, Baris Yarkadas, Zeynep Gürcanli, Necdet Saraç, CHP Grup Baskan Vekili Engin Altay ve Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel konuk olarak katildi.

Belediye Baskani Ömer Günel, Gürkan Hacir’in moderatörlügünü yaptigi programda önemli açiklamalarda bulundu.

“Pandemi en çok turizm kentlerini etiledi"

Pandemi sürecinde yürüttükleri çalismalarla ilgili bilgi aktaran Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, “Pandemi en çok turizm kentlerini etkiledi. Covid-19 salgini ile beraber seyahatler durdu. Dolayisiyla turizm de yapilamadi. Kusadasi’nin en önemli geçim kaynagi turizm. Herhangi alternatif bir gelir kaynagimiz yok. Sanayimiz yok, tarim faaliyetleri çok kisitli. Bu nedenle turizm sekteye ugrayinca esnafimiz da çok zor günler yasadi. O süreçte çok güzel organize olduk. Halkimizla dayanisma içerisinde sürecin üstesinden geldik. Tam olarak atlattigimiz söylenemez elbette. Su anda sadece iç turizm pazari hareketli. Dünyanin en önemli kruvaziyer limanina sahip olan Kusadasi’na su an hiçbir kruvaziyer gemisi gelmiyor. Neyse ki 2 Eylül’de ilk gemimiz gelecek. Umarim devami olur. Kusadasi sezonda 450-500 gemiyi agirlayan bir kentti. En son 20-25 gemi görmüstük. Turizm kentlerine yönelik bu tarz acil durumlar için farkli bir eylem plani hazirlanmali. Bizim için borç ertelemesi yetmez, bizim için borcun faizsiz ötelenmesi yetmez. Kusadasi gibi kentler için hibe anlamina gelecek baska kaynaklarin bulunmasi lazim ” dedi.



“Genelge isimizi zorlastirdi"

Gazeteci yazar ve 26’nci dönem CHP Milletvekili Baris Yarkadas’in Cumhurbaskanligi Tasarruf Tedbirleri Genelgesi ile ilgili yönelttigi soruyu da cevaplayan Belediye Baskani Ömer Günel, “Cumhuriyet tarihi boyunca benzer genelgeler yayimlanmistir. Fakat bu genelge ilk defa belediyeleri de açikça kapsamistir" diyerek genelge sonrasi bazi isleyis ve yatirimlarda sikinti yasadiklarini söyledi.



Gazeteci Ugur Dündar ise programa ev sahipligi yapan Kusadasi Belediyesi’ne tesekkür ederek “Tüm dünya zor günler geçiriyor. Felaketler yasiyoruz. Orman yanginlari, seller, depremler, savaslar" diyerek çesitli konularda sikintilar yasandigini dile getirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile