Müze ile nesiller arasinda bir kültür köprüsü kurulmasi amaçlaniyor. Müzede, eskiden kullanilan ancak tarim ve teknoloji iliskisinin artmasiyla önemini yitirmis olan kagni arabasi, düven, kara saban, atki, yaba, dirgen, tirpan, orak, üvendire, semer, heybe, manda derisinden özel olarak yapilmis demirci körügü ile nallama öncesi öküzleri yatirdiktan sonra tespit etmeye yarayan tezgah, tirnak törpüsü, renet, mühre, demirci örsü, kerpeten, tokmak, nal çekici, sunturaç ile at, esek ve öküz nallari gibi çesitli nalbant malzemeleri sergileniyor.
Açilis öncesi açiklamalarda bulunan Vali Gökmen Çiçek, müzenin hazirlik asamasinda görevlilerin çok yogun çaba sarf ederek müzeyi hazir hale getirdiklerini söyledi.
Çiçek, “Burada büyük bir emek harcandi. Hep beraber buranin açilisini yapip gezecegiz insallah. Afyonkarahisar’imiza hayirli ugurlu olsun” diye konustu.
Açiklamanin ardindan müzenin açilis kurdelesi kesildi. Ardindan müzeyi gezen Vali Çiçek ve beraberindekiler sergilenen tarim aletleri hakkinda bilgi aldi.
Öte yandan müzede yer alan malzemelerin bedelsiz olarak çiftçiler tarafindan bagislandigi ögrenildi.
Türkiye'nin Ilk Tarim Hayvancilik Ve Nalbant Müzesi Afyonkarahisar'da Açildi
Afyonkarahisar Valiligi öncülügünde, Afyon Kocatepe Üniversitesi tarafindan yürütülen "Kaybolan Meslek Nalbantligin Canlandirilmasi" isimli Avrupa Birligi projesi kapsaminda Türkiye’nin ilk Tarim Hayvancilik ve Nalbant Müzesi açildi.