Türkiye'nin Ilk Turistik Denizaltisi 18 Bin Turisti Denizin Altina Indirecek

Türkiye'nin Ilk Turistik Denizaltisi 18 Bin Turisti Denizin Altina Indirecek

Antalya’da 6 yil önce hizmete giren Türkiye’nin ilk turistik denizaltisinin 1942 yilinda batirilan Fransiz savas gemisi St. Didier batigina dalislari devam ediyor. Denizaltina dalislara en çok Romanya ve Almanya’dan gelen turistler ilgi gösterirken, bu yil 18 bin turistin Akdeniz’in derinliklerine inmesi hedefleniyor.

2017 yilinda hizmete giren turistik denizalti, Kaleiçi Yat Limani’ndan yerli ve yabanci turistleri Akdeniz’in derinliklerine indirmeye devam ediyor. Kaleiçi açiklarinda 35 metre derinlikte bulunan 1942 yilinda batirilan Fransiz savas gemisi St. Didier batigina dalislar nisan ayi itibariyla basladi.

Her seferde azami 44 yolcu ile günde ortalama 4-5 dalis yapan ve her seferde yaklasik 1 saat suyun altinda kalan denizaltinin seferlerine ilgi yogun oldu. Diger taraftan denizalti ile birlikte derinlige dalan 2 dalgiç, turistlere rehberlik ediyor. Bir yandan St. Didier batigini yakindan gören, diger taraftan dalgiçlari gören turistler cep telefonlariyla o anlari görüntüledi. Diger taraftan dalgiçlarin batik geminin üzerinde bulunan silahlarla turistlere gösteri de yapti.

Nemo Primero, bu yil 16 bin ziyaretçiye ulasmayi hedefliyor. Denizalti ile dalislara en çok Romanya ve Almanya’dan gelen turistler ilgi gösteriyor.

"30 metre derinlikte bulunuyor, 20 dakika denizaltinda kaliyoruz"

Denizaltinin 2015 yilinda Türkiye’ye getirildigini belirten kaptan Aycan Zagra, “2017 yilindan bu yana turistik denizalti dalislarini gerçeklestiriyoruz. Gün içerisinde birçok dalisimiz oluyor. Kapasitesi 44 kisidir, 2 tane de kaptan olarak görev yapiyoruz. Kaleiçi bölgesinden saat baslarinda çikarak 350 metre açikta bulunan St. Didier batigina gidiyoruz. Sonra 20 metre daliyoruz. Bizimle beraber 2 dalgiç gelerek yolcularimiza animasyonlar yapiyor. Batik gemi 110 metre uzunlugu var. 30 metre derinlikte bulunuyor, 20 dakika denizaltinda kaliyoruz” dedi.



"Ekim ayi sonuna kadar dalislarimiz devam ediyor”

Bir seferin 45 dakika sürdügünü belirten Zagra, “Bu yil Almanya ve Romanya vatandaslarinin agirlikli olarak istekleri var. Bu yil geçen yillara oranla daha fazla kisiyi Akdeniz’in derinlikleri ile bulusturmak istiyoruz. Hedefimiz 18 bin kisidir. Nisan ayinin basindan Ekim ayi sonuna kadar dalislarimiz devam ediyor” diye konustu.

Antalya’ya balayina gelen ve ilk kez denizaltina bindigini belirten Eren Saglam ise su sözlere yer verdi:

“Gayet güzeldi, batigi da gördüm. Herkesin gelmesini görmesini tavsiye ederim, çok keyif aldim.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile