Türkiye'nin Keyveni'leri Yarıştı

Türkiye'nin önde gelen hazır yemek firmalarından Keyveni tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen yemek yarışmasında birinciliği Konya Akşehir'den Sazan Balığı Dolması ile katılan Saadet Kuşçu kazandı.

Yarışmada dereceye girenlere 'yemeğin ustası, hünerli marifetli' anlamına gelen Keyveni ismi verildi.

Türkiye'nin geleneksel lezzetlerini ortaya çıkartmak ve mutfağın gizli ustalarını bulmak amacıyla düzenlenen 'Türkiye Keyveni'sini Arıyor' adlı yemek yarışmasında birbirinden lezzetli onlarca geleneksel Türk yemeği yarıştı.

Türkiye'nin önde gelen hazır yemek firmalarından Keyveni'nin düzenlediği ve bu yıl dördüncüsü yapılan organizasyonda, Türkiye'nin birçok yöresinden gelen hanım yarışmacılar jürinin önünde yemeklerini yaparak sundular. Yarışmacılar aynı zamanda yemeklerinin hikayelerini de jüri üyeleri ve katılımcılarla paylaştı.

Etiler City Cooks'da yapılan organizasyonda hepsi birbirinden lezzetli yemekleri seçmekte zorlanan jüri üyeleri, sonunda Konya Akşehir'den yarışmaya katılan Saadet Kuşçu'yu birinci ilan etti. Saadet Kuşçu Sazan Balığı Dolması ile yarışmaya katılmıştı. Yemeğin yörelerinden özellikle Pazar günleri yenilen ve geleneksel olarak yapılan bir yemek çeşidi olduğunu anlatan Saadet Kuşçu servisini sazan dolmasının arkasından yenecek tahinli bir tatlı ile yaptı. Jüri üyeleri malzeme seçiminin nasıl yapıldığı,yemeğin tadı ve kıvamı, yemeğin Anadolu kültürünü yansıtıp yansıtmadığı, yemeğin sunumu, yarışmacının tertip ve düzeni gibi 10 ayrı kategoride değerlendirme yaptı.

GELENEKLERİMİZ YAŞASIN
Organizasyonla ilgili görüşlerini açıklayan Keyveni Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Çelik, yarışma ile kuşaktan kuşağa aktarılan ve unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerin yaşatılmasını amaçladıklarını söyledi.

Sadık Çelik, Anadolu'ya özgü bir deyim olan ve "yemeğin ustası, hünerli ve marifetli" anlamına gelen Keyveni isminden yola çıkarak yarışmayı düzenlediklerini ve dört yıldır büyük bir ilgi gördüklerini aktardı.

Yarışmada jüri üyeliklerini Sahrap Soysal, Gülsen Tuncer, Gökmen Sözen, Engin Ayça ve Ali Sirmen yaptı. Yarışmada birinci olan Saadet Kuşçu'ya 3 bin TL para ödülü verilirken, Çöpte İşkembe Dolması ile Seval Çetin ikinci, Rada Beysun Öztop ise Makluba ile üçüncü oldu. Jüri tarafından çok beğenilen Yufkalı Pilav ise Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü.

Öte yandan dereceye giremeyen diğer yarışmacılar da çeşitli armağanlar kazandılar. Dereceye giren tüm tarifler, Keyveni Catering'in kurumsal dergisi "Keyveni Mutfağı"nda yaratıcılarının ismi ile birlikte yayınlanarak tüm Türkiye ile paylaşılacak .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile