Türkiye'nin 'Kirmizi' Kategorideki Tek Ilinde Asi Olanlar Asisizlara Tepkili

Türkiye'nin 'Kirmizi' Kategorideki Tek Ilinde Asi Olanlar Asisizlara Tepkili

Türkiye’de, en az bir doz korona virüs asisi vurulma oraninda yüzde 53,1 ile kirmizi kategorideki tek kent olan Sanliurfa’da asi olan vatandaslar asi olmayanlara tepki gösterdi. Yasanan durumun kent için utanç verici oldugunu belirten asili vatandaslar, asi yaptirmayan herkesin asi olmasini istedi.

Türkiye’de, en az bir doz korona virüs asisi vurulma oraninda yüzde 53,1 ile kirmizi kategorideki tek kent olan Sanliurfa’da virüsle mücadele çalismalari sürüyor. Covid-19 asisinda 18 yas ve üstünde en az bir doz vurulma oraniyla tek kirmizi il olan Sanliurfa’da asisini olan vatandaslar, asi olmayan vatandaslara tepki göstererek asi olmaya davet etti. Asi olan vatandaslar, çevrelerinde yakin akrabalarinin asi olmayarak hayatini kaybettiklerini ifade ederek, hem çocuklarinin egitimi hem de sagliklari için herkesin asi olmasi gerektigini vurguladi.

“Hastaneye cenazemiz için degil asi için gidelim”

Asi olan vatandaslardan Namik Kemal Ergün, “Bugün çevremizde 18 yasinda, 32 yasinda, 45 yasinda vefat eden insanlarimiz var. Yani bunlarin vefat etme sebepleri ya asi olmamislar ya da bir sekilde kendilerini koruyamamislar. Genelde de asi olmayanlarla birinci dozu tek olanlarin vefat ettiklerine sahit oluyoruz. Ya da hastaliga yakalandiklarini görüyoruz. Dünya bu asiyi yaptiriyor. Yani bundan korkacak bir sey yok. Ben de ilk baslarda yaptirmiyordum, simdi güzel bir bilinçlendirme yaptilar. Biz de anladik ki bu is gerçekten asiyla atlatabilecegimiz bir durum haline geldi. Urfalilara buradan sesleniyorum. Yani asi olmayip Allah korusun hastaneye cenazeleri gelecegine sag salim gelip asinizi olun. Bu durum daha iyi olacaktir. Yani bir yakininizi kaybetmeden bence gelip asinizi olun diyorum” dedi.



“Korona haritasinda Sanliurfa’yi kirmizi görmek utanç verici”

Üç doz asisini da yaptigini belirten vatandaslardan Mehmet Kasikçioglu ise “Ben 3 doz asimi da oldum. Asi olmayanlar da bir an önce asisini olsunlar. Yani Türkiye’nin korona haritasinda Sanliurfa’yi kirmizi görmek bizim için utanç verici bir durumdur. Ben sahsen bu durumdan dolayi utaniyorum. Ben çocuklarima dahi asi yaptirdim. Çevremi de zorluyorum. Herkesin çevresine karsi sorumluluk almasini bekliyorum. Bir an önce bu kirmizi kategoriden çikalim” ifadelerini kullandi.

Bazi asi olmayan gençler ise çevrelerinde yakinlarinin öldügünü gördükten sonra fikirlerinin degistigini ve asi olmaya karar verdiklerini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile