Türkiye'nin Konustugu Kahramanin Dogup Büyüdügü Ev Ilk Kez Görüntülendi

Türkiye'nin Konustugu Kahramanin Dogup Büyüdügü Ev Ilk Kez Görüntülendi

Izmir Adliyesi önünde, 5 Ocak 2017 tarihinde teröristlerle kahramanca mücadele ederek sehit düsen polis memuru Fethi Sekin’in dogup büyüdügü köy evi ilk kez görüntülendi. Kahraman sehidin kiz kardesi Fikriye Sekin, agabeyinin dogup büyüdügü evi ve çocuklugunu IHA muhabirine anlatti.

Izmir Adliyesine saldiran bölücü terör örgütü militanlari ile çatismaya giren, teröristleri etkisiz hale getirip onlarca insanin canini kurtaran polis memuru Fethi Sekin sehit düsmüstü. Kahramanca sehit düsen Fethi Sekin’in dogup büyüdügü evi ilk kez görüntülendi. Gösterdigi büyük kahramanlikla halkin gönlünde taht kuran Fethi Sekin, 1973 yilinda Elazig’in Baskil ilçesi Dogancik köyünde dünyaya geldi. Sehadetinin 6’nci sene-i devriyesinde 6 yil boyunca bu köy evinde yasayan agabeyi sehit polis Fethi Sekin’i, kiz kardesi Fikriye Sekin IHA muhabirine anlatti. Agabeyinin güzel bir çocukluk dönemi geçirdigini belirten Sekin, ilk kez görüntülenen köy evinin kendileri için güzel anilarla dolu oldugunu kaydetti.

Fethi Sekin’in en büyük agabeyleri oldugunu ve babacan bir kisilige sahip oldugunu ifade eden Fikriye Sekin, ’’Burasi, Fethi agabeyimin dogdugu yer. 1973 yilinda dogmus. Annemin üçüncü çocugu. Annem iki kiz çocugu dogruyor. Ilk kiz çocugu ölüyor, ikinci kiz çocugu dogunca o zamanlar bir de babaannem var. Babaannemin kimsesi yok, tek kiz. Babaannem de de söyle, keske erkek çocugum olsa ve benden sonra torunlarim olsa ve nüfusum artsa, diye bir istegi varmis. Böyle bir erkek özlemi varmis. Sonrasinda annem üçüncü çocuga hamile ve babam o sirada askerde. Fethi agabeyim doguyor. Babaannem o kadar çok seviniyor ki kendisi Fethi agabeyimi büyütüyor” dedi.



’’Fethi agabeyim ilk 6 yil burada yasadi’’

Fethi Sekin’in hem dogarken hem de sehit olurken yaninda olmamasinin babasini her zaman üzdügünü dile getiren Sekin, ’’Evin ilk erkek çocugu diye çok seviliyormus. Zaten dogarken babam yaninda yoktu, askerdeydi. Babamin içi hep buruktu çünkü sehit oldugu gün de yine yaninda yoktu. Fethi agabeyim sehit oldugu gün babam hastanedeydi. Ameliyattan çikinca Fethi agabeyim sehit oldu, yani ayni saate denk geldi. Babam hep üzülüyordu. Oglumu ne dogarken görebildim yaninda oldum ne de sehit oldugunda ugurlayabildim. Insallah, su an yanindadir. Fethi agabeyim ilk 6 yil burada yasadi. 6 yildan sonra ilçeye tasinmislar. Ondan sonra okul hayati basladi.

Biz bu eve yaz tatillerinde geliyorduk. Ancak annem öldükten sonra artik gelmemeye basladik. Su an bir müze tarzi, Fethi agabeyimin dogdugu ev olarak, ani olarak çok güzel. Bazen gelip görüyoruz’’ diye konustu.

Öte yandan, Fethi Sekin’in çocukluk ve gençlik yillarina ait fotograflari ile yakin zamanda hayatini kaybeden baba Mehmet Zeki ile annesi Zeynep (Hatun) Sekin’in son görüntüleri ortaya çikti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile