Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Bilgiç, ATO Baskani Baran'i Ziyaret Etti

Türkiye Cumhuriyeti’nin Moskova Büyükelçisi olarak atanan Tanju Bilgiç, göreve baslamadan önce Ankara Ticaret Odasi (ATO) Yönetim Kurulu Baskani Gürsel Baran’i makaminda ziyaret etti.

1 Kasim itibariyla Moskova’da göreve baslayacagini belirten Tanju Bilgiç, Türkiye ve Ankara ile Rusya arasindaki ticari ve ekonomik iliskilerin gelistirilmesi için yapilabilecekler konusunda görüs alisverisinde bulunmak istedigini ifade etti.

ATO Baskani Baran da, Türkiye ile Rusya arasindaki ticaretin Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in isaret ettigi 100 milyar dolar hedefine ulasmasi için Ankara Ticaret Odasi olarak üzerlerine düsen her türlü çalismayi yapacaklarini söyledi.

Ankara ekonomisi hakkinda bilgi veren Baran, güçlü sektörlerde ticari iliskilerin kurulabilecegine dikkat çekerek, “Verilere baktigimizda Rusya Federasyonu’nun medikal sektöründe ithalat yaptigini görüyoruz. Ankara bu alanda ileri durumda. Türkiye’nin medikal sektör üretiminin yüzde 40’i sehrimizde gerçeklesiyor. Ilgili sirketlerle diyalog kurarak Rusya’ya medikal sektör ihracati gerçeklestirebiliriz” dedi.

Ankara’nin saglik turizmi kapasitesinden bahseden Baran, ATO olarak Baskent’in saglik turizmini gelistirmek amaciyla çalismalar yürüttüklerini, bu alanda Rusya’dan da turist çekebileceklerini kaydetti.

Baran, “Rusya-Ukrayna savasi nedeniyle Rusya’dan çekilen Avrupa sirketlerinin olusturdugu bosluk, Türkiye ve Ankara ile rahatlikla dolabilir” dedi.

Baran, tekstil, ev ve mutfak araç gereçleri dâhil pek çok sektörde Rusya ile isbirligi yapilabilecegini de sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile