Türkiye'nin Pakistan Için Ürettigi 4. MILGEM Korvetinin Sac Kesimi Gerçeklestirildi

Türkiye’nin Pakistan için ürettigi 4'üncü MILGEM korvetinin sac kesimi Karaçi'de gerçeklestirildi.

Türkiye tarafindan Pakistan'a ihraç edilen MILGEM korvetlerinin 4’üncüsü için Karaçi Tersanesi’nde düzenlenen sac kesim törenine, Pakistan Deniz Kuvvetleri Komutani Oramiral Muhammed Amjad Han Niyazi, ASFAT Genel Müdürü Esad Akgün ve davetliler katildi.

ASFAT Genel Müdürü Akgün, burada yaptigi konusmada, Pakistan için ürettikleri MILGEM korvetleriyle ilgili etkinliklere her katildiginda ilk kez katiliyormus gibi hissettigini ifade ederek, her bir etkinligin iki ülke arasindaki kardeslik baglarini güçlendirdigini söyledi.

Akgün, bu kardesligi güçlü ekip çalismasi ve is birligi ile güçlendirdiklerini dile getirerek, MILGEM projesinde simdiye kadar 32 blokun tamamlandigini ve bunlarin kizaga konuldugunu belirtti.

Üretimi tamamlanan 14 blokun kizaga konulmayi bekledigini aktaran Akgün, 38 blokun yapiminin da sürdügünü ifade etti.

- Dosta ve düsmana güçlü mesaj verilecek

Akgün, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininin olumsuz etkilerine ragmen projeyi zamaninda ve bütçe dahilinde bitirmek için insani olarak mümkün her seyi yaptiklarina dikkati çekti.

Ilk gemilerinin denizi kucaklayacagini göreceklerini ifade eden Akgün, bu sayede Pakistan ve Türkiye’nin her zaman birlikte hareket edecegine dair tüm dostlara, düsmanlara ve dünyaya güçlü bir mesaj verilecegini söyledi.

Akgün, Pakistan Silahli Kuvvetlerini Türk Silahli Kuvvetlerinden farkli görmediklerini belirterek, ASFAT’in Pakistan istedigi sürece onlarin yaninda olacagini kaydetti.

Pakistan, komsusu Hindistan ile on yillardir devam eden gergin iliskiler nedeniyle donanma kapasitesini artirmaya çalisiyor.

Bu kapsamda Pakistan, Türkiye ile 2018’de 4 MILGEM korveti için anlasma imzalamisti. Ilk MILGEM'in, 2023’te Pakistan donanmasina teslim edilmesi hedefleniyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile